Bolton en Everton winnen thuiswedstrijd

Dirk Pieters

Bolton – West Ham 4 – 1

Bolton heeft thuis gemakkelijk afstand kunnen nemen van West Ham United. Al voor de rust was de wedstrijd gespeeld. Giannakopoulos zorgde in de twaalfde minuut voor de 1-0 voorsprong. Diezelfde Giannakopoulos zorgde iets over het halfuur voor de verdubbeling van de score, hij tikte op aangeven van Kevin Nolan de 2-0 op het bord. En nog was het niet gedaan voor de thuisploeg, want vlak voor rust zorgde Gary Speed op een acrobatische manier voor de 3-0 ruststand. In de 78e minuut kon Teddy Sherringham nog milderen tot 3-1, maar Pedersen maakt er vier minuten later alweer 4-1 van.  Beide ploegen spelen woensdag opnieuw tegen elkaar in de vijfde ronde van de FA Cup.

Everton – Fulham 3 – 1
De nummer twaalf uit de Premier League kende weinig problemen met Fulham. De thuisploeg won met 3-1, dankzij twee doelpunten van aanvaller Beattie. Al na veertien minuten zorgde de aanvaller vanop de stip voor de openingstreffer. Nog voor rust verdubbelde diezelfde Beattie op fantastische wijze de score. Ook na de rust bleef de thuisploeg het initiatief nemen. Na 55 minuten was er een derde doelpunt voor Everton. James McFadden zorgde met een volley voor de 3-0. In de slotfase kon John Collins nog milderen vanop de stip, na een fout van Tony Hibbert. [AN]