Bremen krijgt slaag, Bayern gelijk

Dirk Pieters

Werder Bremen – Hertha BSC 0 – 3

Werder Bremen heeft zijn uitschakeling in de Champions League niet goed verteerd. De Duitse club verloor op eigen veld met zware 0-3 cijfers van Hertha Berlijn. Merkwaardig is dat het voor Hertha de eerste gewonnen wedstrijd is in tien matchen.

Tot aan de rust kon Bremen goed standhouden, maar daarna ging het van kwaad naar erger. Op knap voorbereidend werk van Marcelinho kopte Boateng de 0-1 op het bord. Met nog een kwartier te spelen zorgde Marcelinho voor de 0-2. In de slotfase werd het zelfs nog 0-3 na een doelpunt van Bastürk.

Werder Bremen: Wiese - Owomoyela (63. Valdez), Fahrenhorst, Naldo, Schulz - Frings - Borowski, Jensen (82. Andreasen) - Micoud (40. Vranjes) - Klose, Klasnic
Hertha: Fiedler - Chahed, Friedrich, van Burik, Fathi - Boateng - Schröder, Bastürk (90. Cairo), Gilberto - Marcelinho (84. Zecke) - Pantelic (77. Sverkos)

Wolfsburg – Bayern München 0 – 0

Bayern München heeft niet helemaal kunnen profiteren van de nederlaag van Werder Bremen. De bezoekers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Wolfsburg. Roy Makaay bleef de hele wedstrijd op de bank bij Bayern. Peter Van Der Heyden speelde de volle negentig minuten, maar ook zijn ploeg wist geen doelpunt te maken.

FC Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, Ismael, Lahm - Salihamidzic (69. Scholl), Demichelis (69. Jeremies), Ballack, Schweinsteiger - Makaay, Guerrero

VfL Wolfsburg: Jentzsch - Quiroga, Hofland, van der Heyden - Sarpei, Thiam (84. Fischer), Karhan, van der Leegte, Menseguez (86. Lamprecht) - Hanke, Hoogendorp (77. Marlet)