Valencia en Real vechten om tweede plaats

Dave Sentobin
| 0 reacties
Valencia en Real vechten om tweede plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond vechten Valencia en Real Madrid om de tweede plaats in het Mestalla-stadion. Beide teams delen momenteel de tweede plaats in de Primera División. In Madrid geloven ze zelfs nog in hun titelkansen als ze zaterdag winnen. Real en Valencia hebben elk tien punten achterstand op leider Barcelona.
 
Het duel van zaterdagavond is een wedstrijd tussen twee clubs in crisis. Valencia is dan wel vijftien partijen op rij ongeslagen, maar de gelijke spelen tegen Málaga en Getafe zorgden toch voor onrust bij de Valencia-aanhang. Valencia haakte zo vroegtijdig af en staat nu niet meer alleen op die tweede plaats. De ploeg moet die plaats delen met Real, nog een ploeg in crisis. Deze week uitgeschakeld in de Champions League, voorzitter Pérez stapte op en onrust in de kleedkamer. Zo zou Ronaldo een trap verkocht hebben aan Guti, waardoor de Spanjaard geblesseerd was voor de interland van twee weken geleden. In de competitie gaat het dan weer iets beter voor Real. De Madrilenen haalden de meeste punten in de terugronde, één punt meer dan Barcelona.
 
Toch staat er veel op het spel voor beide teams. Valencia en Real spelen hun laatste troeven uit voor de titel. Het team dat vanavond verliest, moet definitief afhaken voor de titelstrijd. Die strijd zal er absoluut niet komen als de Barça-machine op volle toeren blijft draaien. Barcelona neemt het zondag op tegen de vierde in de stand, Osasuna. Maar Barça heeft nog enkele belangrijke wedstrijden in de Champions League en zou misschien wel eens punten kunnen morsen in de eigen competitie. De winnaar van het duel heeft dus zeker nog mogelijkheden. Bovendien verzekert de tweede plaats rechtstreekse deelname aan de volgende editie van de Champions League.
 
Bij Valencia keert Baraja terug in de basis. Hij neemt plaats naast Albelda op het middenveld. Verder geen verrassingen in de opstelling van coach Quique Sánchez Flores. Hij bouwt op sterkhouders als Cañizares en Villa. De doelman van Valencia kreeg slechts 19 doelpunten tegen in 25 wedstrijden. Villa is de best scorende Spanjaard in de competitie: 15 goals. Bij Real zijn er wel enkele verschuivingen in het elftal door de blessures van Beckham en Gravesen. Zidane krijgt rust en start op de bank. Ronaldo, Robinho, Cassano, Raúl en Baptista vechten om een plaatsje in de aanval. Maar de wegen van coach López Caro zijn ondoorgrondelijk.
 
Ronaldo lijkt het verkorven te hebben bij een groot deel van de Real-fans. Uit een enquête van AS blijkt dat maar liefst 77% van de ondervraagden Ronie graag zou zien vertrekken. Maar de Braziliaan blijft uiteraard een uitzonderlijke spits met een neusje voor de goal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties