"Nürnberg en Leverkusen speelden vals"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Nürnberg en Leverkusen speelden vals"
Foto: © SC

België is niet langer het enige land dat in de ban is van de Chinese gokmaffia. Ook in Duitsland pakt de pers tegenwoordig uit met grote koppen over het gokmilieu. De Bundesliga wordt immers net als onze Jupiler League geteisterd door omkoping en fraude.

Daarbij valt vooral de naam van FC Nürnberg én van Bayer Leverkusen. Het Duitse gerecht bevestigde ondertussen dat het sterke vermoedens heeft van omkoping en noemt daarbij de naam van Bayer Leverkusen. “Het zou best kunnen dat er in 2003 duels van Leverkusen vervalst werden”, aldus het gerecht. Leverkusen knokte toen tegen de degradatie en zou de competitieduels tegen Arminia Bielefeld, 1860 München en FC Nürnberg geregeld hebben.

Nog volgens het gerecht verdween in datzelfde jaar zo'n 580.000 euro bij Bayer Leverkusen. Dat geld kwam in de handen van een spelersmakelaar terecht. “Om nieuwe spelers te kopen”, zo beweert gewezen manager Rainer Calmund. “Om spelers om te kopen”, zo beweert het gerecht. De zaak wordt alvast verder onderzocht. Calmund werd maandag door het parket van Keulen ondervraagd, maar blijft beweren niets met de zaak te maken hebben.

Ook Nürnberg gaat volgens goed ingelichte Duitse bronnen niet vrijuit. Bij de middenmoter zouden dit seizoen minstens drie duels vervalst geweest zijn. Het zou gaan om de wedstrijden tegen Werder Bremen, Wolfsburg en Bielefeld.

Of de eerder
genoemde gokchinees Hong iets met de zaak te maken heeft, is niet duidelijk. Het gerecht zet het onderzoek verder en zal in de toekomst nauw samenwerken met de collega's uit België.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties