1 op 5 voetballers ziet slecht

Jimmy Wouters
| 0 reacties
1 op 5 voetballers ziet slecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelers van de Nederlandse clubs RBC Roosendaal en FC Volendam werden door oogarts Ton ten Napel in samenwerking met optometrist Mark Jongsma aan een grondig onderzoek onderworpen. Hun resultaten waren verbijsterend. 

Zo beschikt een deel van de spelers over een dermate slecht zicht dat ze op het veld slechts schimmen kunnen waarnemen. Zo kunnen maar liefst drie spelers van RBC met één oog geen diepte zien en dat binnen een afstand van vier meter. 

In Volendam is de situatie nog ernstiger. Bij de eerstedivisionist spelen zelfs twee mensen die met één oog een gezichtsvermogen hebben van minder dan 40 percent. Daarnaast kunnen maar liefst acht andere spelers uit één oog onvoldoende zien.

De onderzoekende arts stelt dan ook dat een bezoekje aan de opticien geen overbodige luxe is en dat het euvel met een paar lenzen snel verholpen is. 

Bij RBC reageerde men ondertussen. Men wil de degradatie niet aan het gezichtsveld van enkele spelers toeschrijven, maar de club verklaarde wel in de toekomst nieuwe spelers aan een oogtest te zullen onderwerpen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties