Turkije in een dipje na gelijkspel

Dirk Pieters

Er lijkt maar geen beterschap op komst voor Turkije. De selectie van Fatih Terim kwam woensdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Azerbeidjan. Ook al ging het om een vriendschappelijke wedstrijd waarbij enkele topspelers ontbraken, de supporters waren allerminst tevreden met het zwakke resultaat.

In de eerste helft speelden beide landen zwak en was er nauwelijks gevaar. Turkije nam het initiatief, maar echt gevaarlijk was het niet. Het was wachten tot in de tweede helft na de uitsluiting van Mehmet Topuz. Azerbeidjan maakte handig gebruik van de man-meer-situatie en kwam via een strafschop van Rashad Sadygov op voorsprong. Turkije ging nu resoluut in de aanval en dat bracht een kwartier voor tijd de gelijkmaker met zich mee. Debutant Hasan Salih zorgde voor de 1-1 eindstand.

Een teleurstellend resultaat voor de Turkse aanhang in aanloop naar het EK in 2008, nadat Turkije zich eerder niet wist te plaatsen voor het EK in 2004 en het WK in 2006. [AN]