Leverkusen wint, Dortmund en Hertha gelijk

Philippe Crols

Op speeldag dertig stonden er zeven wedstrijden op het programma. Van de vier aantrekkelijkste wedstrijden kreeg u al een verslag. Dan resten er dus nog drie andere wedstrijden waarvan u het relaas hieronder in een notedop te lezen krijgt.

Leverkusen - Mönchengladbach  2-1

Dankzij het puntenverlies van Hertha komt Leverkusen weer op gelijke hoogte van de ploeg uit Berlijn. Beide ploegen staan nu op de vijfde plaats. Mönchengladbach kon al zeven maanden lang niet winnen op verplaatsing en ook vandaag kwam daar geen verandering in. Rolfes opende na tien minuten spelen de score voor de thuisploeg. Toen zag het er dus al niet goed uit voor Mönchengladbach en dat verbeterde er niet op toen Oude Kamphuis nog voor rust vroegtijdig mocht douchen nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. Toch kwamen de bezoekers terug in de partij. Net na de rust maakte Neuville gelijk, maar dat volstond dus niet voor een punt. Rolfes maakt tien minuten voor tijd de 2-1 en bezegelde daarmee het lot van de bezoekers. Voor Mönchengladbach is het seizoen zo goed als afgelopen. Het heeft niets meer te winnen of te verliezen.

Hertha Berlijn - Dortmund  0-0

In Hertha Berlijn - Dortmund waren er kansen genoeg, maar geen enkele speler slaagde erin om tijdens de negentig speelminuten de bal in doel te krijgen. Het bleef dus 0-0. Dortmund was de betere ploeg in de eerste helft. Na rust bracht Hertha beter voetbal, maar doelpunten kwamen daar niet uit voort. Hertha is samen met Leverkusen vijfde. Voor Dortmund is het seizoen, net als voor Mönchengladbach, afgelopen. Mits winst in de hoofdstad had een Europees ticket er nog ingezeten, maar dat wordt nu zo goed als onmogelijk.

Frankfurt - Mainz  0-0

Berlijn-Dortmund was dus niet de enige wedstrijd die op een brilscore eindigde. Frankfurt en Mainz kwamen immers ook niet tot scoren. Het was een duel in de kelder van het klassement en dat was er aan te zien ook. Er waren nauwelijks kansen of doelpunten te noteren in deze derby. 0-0 was dus een logische eindstand. Beide teams blijven hierdoor wel in acuut degradatiegevaar.  [RV]