Trabzonspor walst over Rizespor heen

Emre Karayavuz

Trabzonspor heeft in de derby tegen Rizespor drie belangrijke punten behaald, want door de overwinning klimt de ploeg naar een derde plek op de ranglijst wat een plek in het Uefa cup tournooi bied. Dit ook mede omdat Besiktas en Genclerbirligi punten verloren afgelopen weekend.

Bij rust stond de ploeg uit Trabzon al met 3-0 voor door twee doelpunten van Fatih Tekkke en eenmaal Karadeniz. In de tweede helft werd het eerst nog 3-1 door een doelpunt van Dia Cire, waarna Trabzonspor weer drie maal toe kon slaan via weer Karadeniz (2 keer) en Fatih Tekke. Zo stond er een 1-6 eindstand op het scorebord in Rize na 90 minuten voetballen en heeft Trabzonspor het in eigen hand om de derde plek te behouden.