Analyse Wetteren laat het liggen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wetteren laat het liggen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standaard Wetteren heeft een kans gemist om een eindrondeticket binnen te halen. Het kwam niet verder dan een gelijkspel bij Torhout en ziet SW Harelbeke nu weer naderen, maar heeft zijn lot wel nog in beide handen. Dender klopte Aalst en vergrootte zijn voorsprong nog wat. Aalst heeft dus nog slechts een waterkans op het ontlopen van de barrages.

Torhout ontving afgelopen weekend Standaard Wetteren. Torhout kon buiten een stek in de eerste helft van het klassement niet veel meer winnen. Wetteren daarentegen was bij winst zeker van deelname aan de eindronde. Beide ploegen kwamen vroeg tot scoren, maar het bleef wel bij 1-1. Torhout blijft negende en nadert tot op één punt van Diegem en Turnhout. Wetteren wordt in de periodestand bijgebeend door FCV Dender. Erg is dat niet aangezien Dender al kampioen is. Om de eindronde te halen moet Wetteren ervoor zorgen dat het zijn twee punten voorsprong op SW Harelbeke kan behouden.

Door het puntenverlies van Wetteren kon Sint-Niklaas zich terug in de eindrondestrijd knokken. Dan moest er wel gewonnen worden op het veld van RC Mechelen. FCN Sint-Niklaas moest een groot deel van de wedstrijd met tien afwerken. Toch kwamen de bezoekers nog twee keer op voorsprong. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 3-3. Dit betekent dat RC Mechelen nu helemaal zeker is van het behoud. De eindrondedromen van FCN Sint-Niklaas zijn nu helemaal aan diggelen geslagen.

KV Turnhout speelde tegen Racing Waregem. Turnhout staat best hoog in de derde periode, maar moest toch zijn meedere erkennen in de eerste periodekampioen. Waregem bevestigt met deze zege zijn vierde plaats. Turnhout moet nog oppassen indien het zijn plaats in de eerste klassementshelft niet wil kwijtspelen.

Cappellen en Rupel Boom weten ondertussen al waar ze aan toe zijn. Beide ploegen deelden dan ook de punten. Cappellen telt nu negen punten minder dan kampioen Dender. Boom pakte nog eens een punt en behoudt hiermee zijn voorlaatste plaats.

Het was duidelijk dat FCV Dender geen geschenkjes wou uitdelen aan streekgenoot Eendracht Aalst. In deze derby werden er heel wat doelpunten gescoord. Aalst mocht hopen op puntengewin nadat het een 2-0 achterstand had opgehaald. Maar Dender vond nog drie keer de weg naar de netten, ondermeer in de persoon van De Petter die tweemaal wist te scoren. Aalst kan enkel de barragematchen ontlopen wanneer het volgende week wint van Cappellen en SK Maldegem verliest op het veld van WS Woluwe.

Willebroek-Meerhof en Diegem namen beiden vrede met een gelijkspel. Diegem zal nu zeker voor Willebroek-Meerhof eindigen in het klassement. Diegem moet geen plaatsen prijsgeven aangezien Turnhout en Torhout ook niet wonnen. Willebroek-Meerhof eindigt nu dus zeker in de rechterkolom.

SK Maldegem moest winnen om het behoud te verzekeren indien het niet op puntenverlies van Eendracht Aalst wou rekenen. Maar Maldegem bleek niet in staat om SW Harelbeke punten af te snoepen. Maldegem heeft op de laatste speeldag genoeg aan één punt om zich te redden. Het mag wel niets aan het toeval overlaten, want Aalst heeft al een wedstrijd meer gewonnen. SW Harelbeke sluipt dichterbij en heeft nog twee punten achterstand op Wetteren. Indien die punten ook nog goedgemaakt kunnen worden, gaat Harelbeke alsnog naar de eindronde.

SV Bornem en WS Woluwe weten al lang waar ze zullen eindigen. Voor Bornem is dat op de laatste plaatsen en voor Woluwe in de middenmoot. Beide ploegen hielden het dan ook op een scoreloos gelijkspel. Bornem blijft laatste met één punt minder dan Rupel Boom. WS Woluwe bekleedt nog steeds de tiende plaats en kan bij een overwinning in de laatste match van het seizoen nog de stap naar de eerste klassementshelft zetten.  
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties