Dreesen: "Hopelijk mijn laatste wedstrijd voor Lierse"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dreesen: "Hopelijk mijn laatste wedstrijd voor Lierse"
Foto: © SC

Vandaag is de zoveelste D-day voor Lierse in enkele jaren tijd. De club weet vanavond of het eindronde om het behoud moet spelen of niet. Wil het de eindronde vermijden, dan moet Lierse zelf winnen van Roeselare en hopen dat Beveren punten laat liggen tegen Moeskroen. Kapitein Timothy Dreesen weet dat het moeilijk wordt: "Ik hoop dat het mijn laatste wedstrijd bij Lierse wordt."

Dreesen speelt immers volgend seizoen bij Club Brugge en moest de partij tegen Roeselare zijn laatste bij Lierse zijn, betekent dat dat Lierse geen eindronde moet spelen en dus gered is. "Slagen we er vanavond niet in ons te redden, dan zal de ontgoocheling sowieso enorm groot zijn", legt Dreesen uit in De Gazet Van Antwerpen. "Veel spelers hebben ook een afkeer van die eindronde, maar als het moet zullen we er zeker staan. De wil om Lierse in eerste klasse te houden is erg groot. De voorbije vier maanden hebben we keihard gewerkt om het onmogelijke toch nog mogelijk te maken. We willen dat het resultaat oplevert. Kan het vandaag niet, dan maar via de eindronde. Dat wordt wel een loterij natuurlijk."

Ook trainer René Trost wil de eindronde koste wat het kost vermijden. "Ik neem vanavond geen radiootje mee op de bank", vertelt Trost. "Dat is niet nodig. Ze zullen staan drummen om mij voortdurend de tussenstand in Beveren - Moeskroen in te fluisteren. Ik wil er niks van missen. Stel dat beide wedstrijden na een uur afstevenen op een gelijkspel, dan gooi ik
meteen enkele frisse krachten in de strijd. Moest blijken dat Beveren met 3-0 leidt, kan je je terecht afvragen: wat voor zin heeft het allemaal nog? Nu, bij de winterstop hadden we getekend voor de eindronde. Vijf maanden Lierse, alle miserie meegemaakt die je je kan bedenken en dan nog minstens voorlaatst eindigen. Deze ene avond kan mijn hele werk echt niet verpesten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties