Gretna dwingt Hearts tot penalty's in bekerfinale

Anthony Van der Planken

Derdeklasser Gretna heeft net niet voor de grootste stunt uit de Schotse voetbalgeschiedenis kunnen zorgen. Het moest in de bekerfinale pas na penalty's buigen voor Hearts, runner-up in de competitie.

Hearts nam de beste start en kwam vlak voor rust op 1-0. Skacel bracht de seizoensrevelatie op voorsprong. Een tweede treffer zat er echter niet in. Integendeel, Gretna vocht terug en kwam op 1-1. Een kwartier voor het einde scoorde Mcguffie de gelijkmaker. Het bleef bij 1-1 tot aan de verlengingen en ook na die verlengingen stond dezelfde score nog steeds op het bord. Penalty's moesten dus uitsluitsel brengen en die waren er uiteindelijk te veel aan voor derdeklasser Gretna. Hearts won met 4-2 en mocht de Schotse beker mee naar huis nemen.

Gretna blijft wel niet met lege handen achter. De derdeklasser -die promoveerde naar tweede- mag als bekerfinalist de Uefa-beker in.