Brazilië favoriet voor wereldtitel

Yves Dekoning
| 0 reacties
Brazilië favoriet voor wereldtitel
Foto: © SC

Volgens de lezers van Voetbalkrant.com zal Brazilië zichzelf opvolgen als wereldkampioen. Van de 445 stemmers denken er 180 dat de Brazilianen aan het langste eind zullen trekken. Dat komt overeen met 40% van de stemmen. 

Brazilië is topfavoriet, maar 60% van onze lezers verwacht een andere ploeg als laureaat. Met 13% achter hun naam moeten de Argentijnen de grootste titelconcurrent vormen. Meer dan de helft gelooft dus dat de beker in Zuid-Amerika gevierd zal worden. Voor Argentinië is het van 1986 geleden dat ze nog eens konden feesten.

Engeland komt in alle polls vrij sterk voor de dag en ook bij onze bezoekers scoren de Engelsen vrij goed. Met 11% krijgen zij van alle Europese teams het meeste vertrouwen. Tussen 1966 en nu zitten juist veertig jaar. Nederland mag dan weer rekenen op 9% van de stemmen. Dat betekent dat één op tien Belgen vertrouwen heeft in onze voetbalgekke Noorderburen. Oranje hoort dan ook altijd bij de favorieten, maar sneuvelde vaak op de meet. Ondanks de problemen binnen het Italiaanse clubvoetbal gelooft toch nog 7% in de kansen van Italië. In 1982 wonnen de Azuurblauwen voor de laatste keer het WK.

Thuisland Duitsland wordt weinig kansen toebedacht. Ondanks het thuisvoordeel overtuigen de Duitsers amper 5% van onze bezoekers. Toch moeten we rekening houden met hun vechtlust. De wereldkampioen van 1998, Frankrijk, mag rekenen op minder dan 3% kans. Ook de ongekroonde voetbalgrootheid Spanje haalt geen 3%. Portugal moet het zelfs doen met 1%.  

Maar liefst 6% van de stemmende bezoekers van Voetbalkrant gokt op een verrassende winnaar. Kunnen landen als Zweden, Polen, Servië en Montenegro, Mexico, USA, Oekraïne, Australië of Kroatië wat Griekenland twee jaar geleden op het Europees Kampioenschap voor elkaar kreeg?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties