Juve, Lazio en Fiorentina naar de Serie B

Luc Goderis
| 0 reacties
Juve, Lazio en Fiorentina naar de Serie B
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fiorentina, Lazio Roma en Juventus Turijn spelen volgend seizoen niet meer in de Serie A. De drie clubs werden door de rechter naar de Serie B verwezen. Enkel AC Milan ontsnapt aan de degradatie, maar mag niet deelnemen aan de Champions League en start het nieuwe seizoen bovendien met 15 minpunten.

Na de euforie rond het behalen van de wereldtitel volgt nu de totale ontnuchtering voor voetbalminnend Italië.  
Juventus, de zwaarste schuldige in het gigantische omkoopschandaal, moet volgend seizoen niet alleen in de Serie B aantreden, maar krijgt er ook nog eens een forse puntenstraf bovenop. De club uit Turijn moet met maar liefst dertig minpunten aan het nieuwe seizoen starten. Lazio en Fiorentina zakken ook één reeks maar met een kleinere puntenstraf. Lazio krijgt zeven minpunten, Fiorentina heeft het met 12 stuks nog zwaarder.

Juventus is dus het grootste slachtoffer. De landskampioen zakt niet alleen naar de Serie B, maar verliest ook zijn twee laatste landstitels. Dat Juventus het zwaarst gestraft wordt, is niet meer dan logisch. Luciano Moggi, de gewezen Juve-voorzitter, beïnvloedde massaal scheidrechters en is dan ook de spilfiguur in deze zaak. 

Uiteraard zullen de teams volgend seizoen ook niet meedoen aan de Europacups. Fiorentina en Juventus missen zo de Champions League, Lazio grijpt naast de Uefa-beker.

Ook AC Milan mag niet meedoen aan de Champions League. Milan blijft wel in de hoogste klasse, maar start met vijftien verliespunten. 

De komende dagen wordt er in Italië veel transferactiviteit verwacht. Wellicht zullen een hoop spelers de gedegradeerde clubs verlaten. Ook Milan zal wellicht spelers moeten laten vertrekken, aangezien de club belangrijke inkomsten verliest door het missen van de Champions League.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties