Adriaanse stapt onverwacht op bij Porto

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Adriaanse stapt onverwacht op bij Porto
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Porto moet nog aan de competitie beginnen en het mag totaal onverwacht al op zoek naar een nieuwe trainer. De Nederlander Co Adriaanse heeft er de brui aangegeven. De coach gaf kort mee dat het gaat om een vertrouwensbreuk.

Willem Zeijlmans, woordvoerder van Adriaanse, zegt dat het niet om één ding gaat, maar om verschillende zaken. "Porto wilde de zaken nog niet naar buiten brengen omdat het het ontslag van Adriaanse nog niet heeft aanvaard. Hoe dan ook is het opstappen van Adriaanse onomkeerbaar", aldus Zeijlmans.

Meteen nemen ook de drie andere Nederlanders in de technische staf van FC Porto ontslag. Het gaat om assistent Jan Olde Riekerink (ex-trainer van AA Gent), doelmannentrainer Wil Coort en de net aangestelde techniektrainer Chris Konshorst. Adriaanse zei daarover dat ze ontslag namen door een vertrouwensbreuk waardoor de situatie niet langer werkbaar was. Meer commentaar wilde Adriaanse niet geven.

Over de redenen blijft het dus voorlopig gissen. Waarschijnlijk speelt het conflict tussen Adriaanse en Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto een rol. De voorzitter liet weten dat het absoluut geen nieuwe aanvaller bij de kern komt, terwijl Adriaanse net aandrong op de komst van een extra doelpuntenmaker. Dinsdag zat Adriaanse voor het laatst op de bank van de Portugese landskampioen bij een oefenduel tegen Rijnburgse Boys (2-5-overwinning). Porto is nu zonder de Nederlanders doorgereisd naar Engeland waar het zijn voorbereiding verder zet. 

Co Adriaanse was nog maar één seizoen in dienst bij de Portugezen. Met een aanvallende speelstijl bezorgde hij de draken de dubbel. Eerder oogste hij al succes bij AZ Alkmaar dat hij twee jaar terug naar de halve finale van de Uefabeker loodste.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties