Ajax met één been in Champions League

Jimmy Wouters

Ajax kan met een uitstekend gevoel de terugwedstrijd voor de kwalificatie van de Champions League ingaan. De Amsterdammers wonnen woensdagavond in Kopenhagen met 1-2. De grote man was Klaas-Jan Huntelaar. De spits nam immers beide doelpunten voor zijn rekening.

In de beginfase had Ajax het zeker niet onder de markt met de stugge Denen. Het was aan Ajax-doelman Maarten Stekelenburg te danken dat de Nederlanders nog niet op achterstand stonden. Ajax kon tegen het Deense geweld aanvankelijk geen vuist maken. Met veel slordige passes en een te traag tempo slaagden de Amsterdammers er maar niet in de spitsen in stelling te brengen.

Op het half uur kwamen de bezoeker dan tegen de gang van het spel in op voorsprong. Een vrije trap van Sneijder kwam via het hoofd van Thomas Vermaelen bij Klaas-Jan Huntelaar terecht en die aarzelde niet om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Vlak voor rust kwamen de Denen nog langszij. Een vrije trap van Tobias Linderoth bereikte Brede Hangeland en de verdediger kopte zijn ploeg op gelijke hoogte.

In het begin van de tweede helft was FC Kopenhagen heel dicht bij een doelpunt, maar de paal stond een tweede Deense treffer in de weg. Zes minuten voor affluiten viel die echter aan de overzijde. Met een bekeken schot, schonk Klaas-Jan Huntelaar een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd. [AN]