Overzicht weekendwedstrijden Bundesliga *UPDATE*

Philippe Crols

Dit weekend stonden er drie toppers op het programma. Zowel van Schalke 04-Werder Bremen, Bayern-Nünberg als van Hamburg-Hertha kreeg u een uitgebreid verslag. In dit overzicht kan u nog eens nalezen wat alle andere clubs gedaan hebben. Zondag speelden Mainz en Frankfurt nog gelijk.

Bayer Leverkusen - Wolfsburg  1-1

Wolfsburg had voor aanvang van deze wedstrijd noch verloren, noch gescoord. Na afloop van de partij in Leverkusen is het van die tweede vervelende statistiek af. De van Hertha overgekomen Madlung scoorde twintig minuten voor tijd de 1-1. Net na rust had een andere verdediger, Juan, de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Leverkusen-aanvoerder Ramelow werd in de slotfase nog uitgesloten. Hij kreeg op een minuut tijd twee gele kaarten. Leverkusen heeft na drie speeldagen vier punten, Wolfsburg drie.

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld  1-0

Groot nieuws bij thuisploeg Gladbach vandaag voor ons Belgen. Bernd Thijs was namelijk de eerste van de drie Gladbach-Belgen die zaterdag de eerste competitie-minuten mocht volmaken. Hij viel tien minuten voor tijd in en had al gezien hoe zijn team na een uur spelen op voorsprong was geklommen na een doelpunt van Kahe. Voor de Borussen de tweede thuiszege op rij en met een zes op negen zijn ze daar goed aan de competitie begonnen. Dat kunnen we van Bielefeld niet echt zeggen. Het behaalde in Hamburg wel een punt, maar verloor vervolgens twee maal op rij en mag niet fier zijn op die één op negen.

Hannover96 - Alemannia Aachen  0-3

Een ploeg die wel fier mag zijn is Alemannia Aachen. Na twee verliespartijen en nog geen doelpunt gemaakt te hebben lukte het in Hannover plots allemaal. Het werd maar liefst 0-3 en zo is Alemannia meteen weg van de laatste plaats. Die is nu voor de ploeg met de slechtste verdediging en de tegenstander van Aachen op zaterdag, Hannover96. Het pakte nog geen enkel punt. Na een kwartier zat men al op rozen bij de bezoekers. Het doelpunt van Schlaudraff was daar de oorzaak van. Hannover kwam vol goede moed de kleedkamer uit, maar die moed zonk hen al onmiddellijk in de schoenen na een goal van Dum. Toen Plasshenrich er twintig minuten voor tijd 0-3 van maakte trakteerden de thuissupporters hun team op een fluitconcert. De meegereisde Aachen-supporters konden hun geluk uiteraard dan weer niet op.

Bochum - Cottbus  0-1

Dankzij het puntengewin van Aachen is Bochum na drie speeldagen de enige nieuwkomer dat nog geen punt heeft behaald. Het verloor het duel der neo-eersteklassers met 0-1 van Cottbus dat met vier op negen zeer goed gestart is. De wedstrijd leek lange tijd op weg naar een scoreloos gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Da Silva de bezoekers de drie belangrijke punten. Bochum - Cottbus was ook goed voor acht gele kaarten waarvan zes voor de bezoekers.

Stuttgart - Dortmund  1-3

Borussia Dortmund heeft eindelijk zijn eerste zege te pakken. Het won in Stuttgart met 1-3. Voor Stuttgart na de winst van vorige week weer een domper en het tweede thuisverlies op rij. Na twintig minuten had Magnin de bezoekers onvrijwillig op voorsprong gebracht met een eigen doelpunt. Tien minuten later had Tasci de score weer in evenwicht gebracht. Echt lang kon Stuttgart niet genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later schoot Kringe de bezoekers weer op voorsprong. Twee minuten voor tijd legde Frei met zijn eerste van het seizoen de 1-3-eindstand vast.

Mainz - Frankfurt  1-1

Mainz pakte tegen Frankfurt een punt en heeft nu vijf punten uit drie wedstrijden. Frankfurt boekte het derde gelijkspel op rij. De thuisploeg kan echter onmogelijk tevreden zijn met dit gelijkspel. Na 25 minuten spelen had Amanatidis de bezoekers wel op voorsprong gezet, maar na rust leek het helemaal te gaan keren. Spycher kreeg iets over het uur rood voor de bezoekers, maar het duurde tot vijf minuten voor tijd vooraleer Mainz daarvan kon profiteren. Jovanovic scoorde de gelijkmaker. De laatste twee minuten en de blessuretijd moesten de bezoekers nog met negen verder na de uitsluiting van Vasoski, maar het bleef echter 1-1.