Spetterende opener tussen twee ambitieuze nieuwkomers!

Kevin Vaes
| 0 reacties
Spetterende opener tussen twee ambitieuze nieuwkomers!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend wordt er ook gestart met de competitie in de provinciale reeksen. In tweede provinciale B Limburg staat er op de eerste speeldag al meteen een mooie affiche geprogrameerd tussen twee ploegen die vorig seizoen nog speelden in eerste provinciale, namelijk KVK Beringen en Turkse Rangers.

Beide ploegen zijn razend ambitieus en willen binnen enkele jaren zeker terug in eerste provinciale spelen. Bij de Turkse Rangers vertrokken er heel wat spelers maar er werd zeker ook stevig ingekocht. Met Kiraz werd er een topspeler binnegehaald. Hij speelde ooit nog voor de Turkse Rangers en keerde nu terug na een Turks avontuur bij Rizespor. Een andere grote naam is Bilican van ESK Leopoldsburg. De Turkse Rangers staan al jaren bekend om hun voetballende kwaliteiten en worden  dit jaar zeker gerekend bij de favorieten voor de titel. 

KVK Beringen kwam de laatste jaren alleen maar negatief in het nieuws door de financiële problemen en de stadionperikelen. Enkele seizoenen geleden was de eens zo fiere Mijnclub zo goed als dood maar onder leiding van het huidige bestuur kon er al heel wat schulden worden weggewerkt. Ook speelt de club niet meer in het vertrouwde Mijnstadion (door de verwijdering uit het stadion door toedoen van het stadsbestuur en het teloorgegane KBHZ) maar nog steeds in het sportpark De Motbemden in het centrum van Beringen. Het Mijnstadion staat op dit moment leeg maar het prachtige stadion is niet meer betaalbaar voor een club uit de provinciale reeksen. Vorig seizoen liep het helemaal mis met KVK. De club werd getipt als de titelfavoriet maar het werd een waar fiasco. Vele spelers verlieten de club tijdens het seizoen en de club degradeerde naar tweede. Tijdens de zomermaanden werd er hard gewerkt door de clubmedewerkers en werd er door het bestuur trainer Davy Sannen binnegehaald. Davy Sannen was vroeger oa nog actief als trainer bij glorieclub FC Beringen en bracht binnen de kortste keren V. Lommel van vierde provinciale naar tweede provinciale. Hij kreeg de voorbije jaren veel lof voor zijn werk. Met hem kwamen maar leifst 9(!) spelers van Lommel mee naar Beringen. Van de huidge kern speelden enkel Freek Deferme, Baytemur, Tuygun,Weijtjens en Rutten vorig seizoen al mee.  Naast de spelers van Vebroedering Lommel werden nog enkele andere gerichte transfers gedaan. KVK lijkt op basis van de voorbereiding voldoende gewapend om mee te strijden voor een ticket in de eindronde, maar uit vorig seizoen mag zeker blijken dat de competitie nog moet beginnen en er nog niets bewezen is!  Het is nog een jonge spelersgroep die zeker op tactisch vlak nog veel moet bijgestuurd worden maar aangezien vele spelers vorig seizoen al samenspeelden, zit de kans op en geslaagd seizoen er zeker in. De Beringse supporters hopen alvast op een goede afloop na jaren van kommer en kwel. 

Het beloofd alvast een spannende reeks te worden dit seizoen. Er zit niet echt een uitgesproken favoriet in plus is er nog het feit dat er in het seizoen 2007-2008 één reeks tweede provinciale gaat verdwijnen. Dit betekent dat er dit seizoen een massa dalers gaan zijn en elke club hoopt dan ook binnen de eerste acht te eindigen.

KVK Beringen - Turkse Rangers
Aftrap zondag 3 september 2006 15u00 
Sportpark De Motbemden Beringen
Scheidsrechter: Walter Sabbe

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (2B)

Nieuwste reacties