Kopenhagen komt niet verder dan gelijkspel

viki meeuwis

Gisteren werden twee wedstrijden van de zevende speeldag in de SAS-Ligaen afgewerkt. Zowel Kopenhagen als Brøndby speelden uitwedstrijden.

Esbjerg – FC Kopenhagen: 2-2
De eerste helft was onderhoudend en al in de achste minuut viel de eerste goal. Michael Gravgaard en Brede Hangeland gingen samen een luchtduel aan waarna de bal ongelukkig genoeg bij Jesper Bech terecht kwam. Die had geen moeite om keeper Jesper Christiansen te passeren. Esbjerg ging zo met 1-0 aan de leiding.

Tien minuten later kon Jesper Grønkjær de bal naar Marcus Allbäck te spelen die netjes de gelijkmaker in doel werkte. Die goal betekende ook dat de bezoekers uit de hoofdstad de leiding over het spel in handen namen en de thuisploeg op de eigen helft terugdrongen. Vooral de rechstsback bij Esbjerg, Frank Hansen, had het bij tijden moeilijk om Grønkjær onder controle te houden.
Op het half uur kwam Atiba Hutchinson opzetten en leverde een mooie pass af naar Michael Silberbauer. Silberbauer kon de bal netjes onder de doellat werken. Slechts een minuut later kon kwelduivel Jesper Bech zijn tweede van de avond scoren. Demba-Nyrén met een lange afstandspass naar Bech die geheel vrij stond en de goal was een feit, de stand was weer gelijk.
In de tweede helft wist de verdediging van beide ploegen beter stand te houden maar het niveau en het tempo viel sterk terug. Beide ploegen waren tevreden met de 2-2. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Grønkjær nog een kans maar bij die poging ging de bal net over de dwarsligger.

AaB – Brøndby: 1-1
De partij in het Aalborg stadion eindigde voor Brøndby op een teleurstellende 1-1. Tot vijf minuten voor het einde hadden ze immers een 1-0 voorsprong gehad via een goal van Martin Spelmann. Dat was echter buiten Rasmus Würtz gerekend die in de toegevoegde tijd via een strafschop er alsnog 1-1 van maakte.