Analyse Puntenverlies voor Lokomotiv, CSKA profiteert

Luc Goderis
| 0 reacties
Puntenverlies voor Lokomotiv, CSKA profiteert
Foto: © SC

De Russische Premier League was dit weekend al aan speeldag 20 toe.  Terwijl de rest van Europa nog maar warmloopt maken de grote vier er zich stilaan op voor de laatste rechte lijn.
Lokomotiv en Spartak keken elkaar in Moskou, in een rechtstreeks duel om de tweede plaats, recht in de ogen.  Leider CSKA profiteerde met winst om verder uit te lopen en Zenit deed hetzelfde, maar dan om dichterbij te sluipen. 

Luch Energiya en FK Moskou mochten op zaterdagmorgen de speeldag openen.  Wie er aan denkt om in Vladivostok vlug eens de promovendus opzij te zetten en de volle buit mee naar huis te nemen heeft het mis.  De verplaatsing naar het uiterste Oosten van het land is voor de meeste ploegen immers een heuse onderneming van zo'n negenduizend kilometer !  
De Moskovieten mochten er van geluk spreken dat ze er een punt uit de brand konden slepen.  Halfweg de eerste helft had Sergei Shtanyuk de score geopend, maar net na het halfuur bracht Aleksei Meleshin de Moskovieten weer langszij.  Geen van beide teams kon na de herneming nog dreigen en het bleef 1-1.

Torpedo Moskou, dat alleen nog Shinnik na zich houdt in de stand, kon op eigen veld weeral eens geen punten pakken.  Shinnik Yaroslavl won in de hoofdstad immers verdiend met 0-2, al duurde het tot in de tweede helft vooraleer Maksim Burchenko en Andrei Bochkov het verschil maakten.  
De Moskovieten zitten momenteel aan een schamele 8 op 39 en zien het degradatiespook opdoemen. 

Saturn Moskou, dat een zorgeloos seizoen in de middenmoot doormaakt, reisde naar hekkensluiter Shinnik Yaroslavl.   Shinnik won dit seizoen nog maar één keer en kon daar ook tegen Saturn geen verandering in brengen.  Het werd een triestige 0-0.

Al even triestig was de absolute topper van de twintigste speeldag.  In Moskou keken Lokomotiv en Spartak elkaar het wit uit de ogen, maar vergaten daarbij wel te scoren.  Lokomotiv, de tegenstander van Zulte Waregem in de Uefabeker, is ondertussen wel al 18 wedstrijden op rij (waarvan 16 in de competitie) ongeslagen.  Het was uitgerekend stadsrivaal Spartak die op 9 april voor het laatst Slavoljub Muslin's lokomotief kon doen ontsporen.

CSKA Moskou profiteerde optimaal van het gelijke spel.  De regerende landskampioen, en huidige leider, deed dit wel heel zuinig.  Bij het bescheiden Tom Tomsk zorgde Ivica Olic voor het enige doelpunt van een wel zeer potige wedstrijd.  Scheidsrechter Aleksei Gvardis moest er maar liefst twaalf keer zijn gele kaart bovenhalen.

Zenit Sint Petersburg, vierde in de stand, is de laatste tijd weer sterk op dreef en profiteerde, ook al met een zuinige 1-0, om wat dichterbij de top te sluipen.  Helemaal aan het einde van een zeer gesloten wedstrijd tegen Kriliya Sovetov Samara was het Aleksandr Kerzhakov die er voor zorgde dat de drie punten in Sint Petersburg bleven.

Zondagavond waren er nog Dinamo Moskou - Amkar Perm, en Rubin Kazan - Spartak Nalchik.  Beide wedstrijden eindigden zoals ze begonnen waren : 0-0.

Volgende week staat er opnieuw een absolute topper op het programma.  Tijdens de 21ste speeldag staan CSKA en Lokomotiv in Moskou tegenover elkaar.  Spartak ontvangt Rubin, terwijl Zenit de verre trip naar Vladivostok maakt.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties