Wamberto wil nog steeds Rode Duivel worden

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wamberto wil nog steeds Rode Duivel worden
Foto: © SC

Wamberto is back. De Braziliaanse spits vierde afgelopen weekend zijn terugkeer in de Belgische competitie met twee late treffers tegen Lokeren. De spits van Bergen heeft enkele bewogen jaren achter de rug, maar lijkt nu terug klaar voor het grote werk.

Wamberto verliet afgelopen zomer Standard na een jaar bankzitten. Hij kon naar Qatar of Israël, maar koos het sportieve boven de miljoenen die hij kon binnen rijven. "Ik kon in Qatar 1,5 miljoen euro verdienen op acht maanden", legt Wamberto uit in Het Laatste Nieuws. "Ik dacht eerst: 'Ik ga daar nog een paar jaar van profiteren en dan kom ik terug in België voetballen'. Maar de managers die mij de contracten beloofden, belden niet meer en beantwoordden mijn telefoons niet meer. De voorzitter van Bergen heeft me dan een prestatiegericht contract aangeboden. Ik heb onmiddellijk getekend. Twee dagen later kreeg ik een aanbieding van 600.000 euro om in Israël te gaan spelen. Maar mijn vrouw wilde dat niet. Er is meer in het leven dan geld alleen, weet je."

"Bovendien heb ik nog ambitie", gaat Wambie verder. "Volgende maand word ik Belg. De nationale ploeg zegt me wel wat. Vandereycken wilde me destijds naar Twente halen, we hebben nog contact..." [TH]

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties