Ramadan houdt Boussoufa niet tegen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ramadan houdt Boussoufa niet tegen
Foto: © SC

Vanavond om 18u trappen Anderlecht en Racing Genk de absolute topper van de achtste speeldag af. Beide ploegen strijden in het Constant Van den Stockstadion om de eerste plaats. Mee in die strijd gaan Mbark Boussoufa en Ahmed Hassan. Beide spelers zullen niet alleen tegen de Limburgers moeten vechten, maar ook tegen mogelijke vermoeidheidsverschijnselen door de ramadan. 

Wanneer de meeste mensen zich morgen nog even omdraaien en genieten van hun welverdiende nachtrust, zijn beide Noord-Afrikanen al uit de veren om voldoende eten en drank in hun lichaam op te slagen. Praktiserende moslims mogen tijdens de ramadan tussen zonsopgang en zonsondergang immers niet drinken en niet eten. 

Maar volgens de spelers mag dit niet voor problemen zorgen. "De ramadan geeft me een mentale kracht. Vorig seizoen speelde ik mijn beste wedstrijd tijdens de ramadan," aldus Boussoufa. Georges Leekens, Boussoufa's trainer bij AA Gent, deelt de mening van de nieuwe paars-witte prins: "De trainingsintensiteit lijdt er misschien onder, maar tijdens de wedstrijd haalde hij altijd hetzelfde niveau." [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties