Analyse Ajax doet uitstekende zaak

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Ajax doet uitstekende zaak
Foto: © SC

Ajax heeft afgelopen weekend de koppositie in de Nederlandse eredivisie veroverd. De Amsterdammers wonnen zelf met 2-3 op het veld van FC Utrecht, terwijl de naaste achtervolgers punten verspeelden.

Ajax speelde een meer dan degelijke partij, maar bracht zichzelf onnodig in de problemen door in de slotfase nog twee doelpunten te slikken. Gelukkig was er nog Kenneth Perez, die zich weer eens als redder opwierp, maar die vooralsnog geen basisplaats krijgt toebedeeld van Henk Ten Cate.
 
De meest opmerkelijke uitslag van het weekend viel te noteren in Alkmaar. Daar bleef het plaatselijke AZ op 2-2 steken tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Meteen de eerste punten voor Stijn Vreven en co.
 
Roda JC en FC Groningen blijven bovenaan knap stand houden. De Limburgers wonnen echter zuinig in Tilburg. De Noorderlingen wonnen verdiend na een huzarenstukje met 4-3 van Vitesse Arnhem. Op die manier blijft de club in competitieverband ongeslagen in de eigen Euroborg.
 
Sparta Rotterdam lijkt volledig de pedalen kwijt te zijn. Zo werd er afgelopen weekend nog verloren tegen stadsgenoot Excelsior. Zo telt de oudste profclub van Nederland na zes speeldagen amper één puntje. Sparta speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar werd wel koud gepakt op de tegenaanval.
 
Ook Feyenoord blijft kwakkelen, maar pakt wel nog de nodige punten. Zondag had het in de wedstrijd tegen NAC hiervoor wel de hulp nodig van de bezoekende keeper Zoetebier, nota bene een ex-Feyenoorder. Ondanks de tien punten blijft het spel ondermaats en blijft het Legioen hopen op betere tijden. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties