Inter in nauwere schoentjes

Inter in nauwere schoentjes
Foto: © SC

Vorige week lekte uit dat Telecom Italia honderden telefoongesprekken heeft afgeluisterd. Als reactie daarop beweerde scheidsrechter Massimo De Santis dat Inter hem in 2002 liet schaduwen en door Telecom Italia, één van de grootste aandeelhouders van de Milanese club, zijn telefoon liet aftappen. De eigenaar van Inter, Massimo Moratti, ontkent echter alles maar toch opende Francesco Saverio Borrelli namens de Italiaanse voetbalbond een onderzoek.
 
Afgelopen weekend bevestigde de voormalige baas van de Veiligheid van Telecom Italia, Giuliano Tavaroli, vanuit zijn cel dat hij De Santis bespioneerde en dat dat deels op vraag van Inter was. Zijn advocaat, Massimo Dinoia, verwoordt het als volgt: “De activiteiten kwamen er op vraag van het bestuur van Inter en werden deels uitgevoerd door Tavaroli en deels door privé-detective Emanuele Cipriani. Het onderzoek spitste zich vooral toe op het verzamelen van de activiteiten van de scheidsrechter en werd verricht tussen 2002 en 2003.”
 
Moratti ontkende onmiddellijk alle beschuldigingen en herhaalde dat Inter niets te maken heeft met deze zaak. Maandag wordt De Santis verhoord door Borrelli terwijl Moratti dinsdag aan de beurt is. Het hoogste wat Inter kan riskeren is een geldboete en/of een schorsing voor één of meerdere bestuursleden. Puntenaftrek of degradatie behoren niet tot de mogelijkheden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties