Interview Rocky Peeters open en bloot

Yves Dekoning
| 0 reacties
Rocky Peeters open en bloot
Foto: © SC

Rocky Peeters komt sinds januari 2006 uit voor Sint-Truiden. De vlot scorende middenvelder is momenteel met zijn 1.95m de grootste Kanarie. We konden de 27-jarige Kempenzoon strikken voor een openhartig interview en merkten meteen dat hij een enorm vriendelijke kerel is die met beide voeten op de grond blijft.


Sint-Truiden blijft ambitieus

We hebben dit seizoen een ontgoochelende start gemaakt. We spelen goed voetbal, maar het levert geen punten op. We moeten de knop omdraaien en zo snel mogelijk punten pakken. Ik zou nu liever eens slecht spelen en wel de drie punten nemen. Als we één keer winnen, zijn we vertrokken. 

Als de matchen 80 minuten zouden duren, zouden we overigens op de 5de plaats prijken. Tegen Anderlecht en Brugge hebben we heel lang voor gestaan. We moeten de concentratie 90 minuten vasthouden en taken blijven uitvoeren. We moeten positief blijven en bijsturen. De trainer heeft dat de voorbije weken uitstekend aangepakt.

We moeten zeker nog ambitieus zijn. Vechten voor er in te blijven zou getuigen van een gebrek aan ambitie. Tegen Anderlecht en Brugge stonden we heel lang voor. Door een samenloop van omstandigheden parkeren we nu even onderaan, maar we moeten mikken op een plaatsje in de linker kolom. Zoals Germinal Beerschot vorig seizoen opklom, dat kunnen wij ook. Je hebt in België de grote vier: Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard. Daarna komen een tiental ploegen die ongeveer even sterk zijn. In de toekomst mogen we dus zelfs dromen van een vijfde plaats en wie weet ...


Een familiale club

Ik voel me uitstekend in mijn vel bij STVV. Het is een familiale club met een goede sfeer onder de spelers. Het is een echte aangename vriendenclub. Je komt hier met plezier trainen. We blijven elkaar ook altijd steunen, net als de supporters. We blijven er voor gaan en laten het hoofd niet hangen. Je kunt het vergelijken met de sfeer bij ex-clubs Roeselare en Geel. Ook hebben we enorm positief ingestelde supporters die de club altijd aanmoedigen. Het is leuk dat je na een wedstrijd even gewoon kunt babbelen met de fans.


Een toekomst in Engeland of Limburg?

Bij Roeselare heb ik vrij vlot de overstap naar eerste klasse gemaakt. Ik was wel bang voor de andere manier van spelen, maar het viel goed mee. Ik vind het in eerste fijner spelen. Nu wil ik bij Sint-Truiden bevestigen dat ik op dit niveau thuishoor. Er komen is één ding, maar er blijven ... Je moet hard blijven werken. Ik blijf een simpele jongen uit Olen en zal niet naast mijn schoenen gaan lopen. Ik besef dat ik het moet hebben van mijn inzet en duelkracht. Het is al ongelooflijk dat ik het tot eerste klasse heb kunnen schoppen.

Liefst speel ik als centrale middenvelder. Ik erken dat ik geen echte nummer tien ben, maar een hard werkende speler. Als je centraal op het middenveld speelt, kun je zowel terugzakken indien nodig, alsook doelpunten scoren. Voor het team wil ik overal spelen. Polyvalent zijn heeft voordelen, maar ook nadelen. Voor de ploeg is dat wel goed en ik wil best ergens spelen waarbij ik persoonlijk iets minder presteer, maar waarvan de ploeg beter wordt.

De rest van mijn voetballoopbaan bij Sint-Truiden blijven zou mooi zijn. Mijn moeder is van Schotse afkomst. Mede daardoor droom ik een beetje van de Engelse competitie. Het fysieke werk spreekt me aan en de supporters zijn daar ongelooflijk. Hoe de mensen daar leven voor voetbal ... STVV heeft ook wel een beetje zo'n sfeer vaak. De Premier League zal wel te hoog gegrepen zijn, maar over een drietal jaren misschien in een lagere afdeling? Wie weet? Momenteel denk ik alleen maar aan STVV en ik wil hier best nog tien jaar spelen.


Gezond eten en af en toe ...

De physical trainer, kinesisten en de dokters geven ons tips om op een goede manier te eten in functie van de sport. Ik eet heel graag groenten. Dat moet je veel eten, net als fruit. Op de club krijgen we meermaals pasta tussen de trainingen om de koolhydraten aan te vullen. Ik ben wel allergisch voor kaas, maar dat heb je niet nodig als voetballer.

Op de dag van een wedstrijd eet ik altijd rond negen uur ontbijtgranen met melk. Tussendoor speel ik heel wat fruit naar binnen. Het middagmaal bestaat uit een lichte boterham met banaan. Om 16u00 eten we met de ploeg pasta en kip. Daarna eet ik in principe niets meer, behalve misschien een banaan.

Af en toe drink ik wel eens een paar mazoutjes, maar die dagen zijn zeldzaam. Als je te veel drinkt is dat natuurlijk altijd slecht. Als ik een paar mazoutjes drink, voel ik dat de dag erna op training. Je moet dus echt wel je dagen kiezen, maar dan kan het wel, maar dan zeker met mate. Je kiest voor het voetbal. Je weet dan dat je niet mag drinken en niet te zwaar of te vaak op stap gaan. Maar het is een leuke keuze.

Vroeger speelde ik wel eens snooker, maar nu kruipt al mijn vrije tijd in mijn gezin. Ons eerste kindje komt er aan. De geboorte is uitgerekend voor 15 januari. We hebben een hond en het huis moet afgewerkt worden. Er is dus veel minder vrije tijd dan vroeger, maar ik ben hier graag mee bezig. 

Ik heb voor maatschappelijk assistent gestudeerd, maar heb die studies zes maanden voor het einde van de opleiding moeten afbreken. De stage viel niet te combineren met het profvoetbal. Ik ben wel geïnteresseerd in psychologie. Sportpsycholoog worden zou misschien iets zijn voor mij.



                            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties