Spektakelduel eindigt op draw

Kevin Vanbuggenhout

Watford werd aangekondigd als de sterskte nieuwkomer uit de Championship. Toch kon Watford geen van zijn eerste zes wedstrijden winnen wat de club op de voorlaatste plaats bracht. Fulham daarentegen begon niet onaardig aan het seizoen. Vooral op verplaatsing liep het al beter dan verwacht. Bij Fulham zat Thomas Radzinski op de bank.

Het was dertien minuten wachten op een eerste kans. Smith zette voor naar Bouazza die zijn schot gered zag door Niemi. De reactie van Fulham liet vier minuten op zich wachten. Volz kwam alleen voor doel, maar schoot naast. Halverwege de eerste helft kwam Watford op voorsprong. King glipte door de buitenspelval en knalde de 1-0 tegen de netten. Een afstandsschot van Brown week af en ging net over. Aan de overkant ging een laag schot van Bouazza net naast. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Watford was iets scherper en gevaarlijker voor doel wat de voorsprong rechtvaardigde.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Watford verdubbelde zijn voorsprong. Young tikte aan de tweede paal een lage voorzet van Bouazza binnen. Aan de overkant kopte Helguson een voorzet van Rosenior over. Fulham ging op zoek naar de gelijkmaker en Watford moest terugplooien. Foster pakte een schot van Helguson. Even later kopte de Ijslander een voorzet van Roudledge door en McBride schoot laag in de linkerhoek binnen: 2-1. Fulham kwam zelfs nog aan de gelijkmaker. Zeven minuten voor affluiten kopte Helguson een voorzet van Radzinski binnen en zo scoorde hij tegen zijn ex-club. Watford zag een eerste overwinning aan zijn neus voorbij gaan en het werd nog erger. Na veel geharrewar voor het doel van Foster maakte Francis een eigen doelpunt. Fulham zou dus nog gaan winnen, maar dat was buiten Young gerekend. Met een knap schot maakte hij er alsnog 3-3 van.

Watford was vandaag erg dicht bij zijn eerste overwinning. Na de 2-0 ging Fulham echter druk zetten en de bezoekers maakten de achterstand ongedaan. Het werd nog een spektakelmatch, het venijn zat duidelijk in de staart. Fulham leek erop en erover te gaan, maar Young redde toch nog een punt voor Watford.

WATFORD: Foster, DeMerti, Shittu, Mackay, Stewart, Young, Mahon, Francis(89' Henderson), Bouazza, King, Tommy Smith(76' Spring)

FULHAM: Niemi, Rosenior, Knight, Pearce, Quedrue, Volz(62' Radzinski), Diop, Michael Brown, Bocanegra(53' Routledge), Helguson, John(59' McBride)

DOELPUNT: 23' King 1-0, 46' Young 2-0, 71' McBride 2-1, 83' Helguson 2-2, 87' Francis 2-3(own-goal), 89' Young 3-3

GEEL: 30' Mahon, 51' Helguson, 66' Pearce, 73' Radzinski