Interview Charaï:'Het geloof maakt het tekort aan kracht goed.'

Bart Hermans
| 0 reacties
Charaï:'Het geloof maakt het tekort aan kracht goed.'
Foto: © SC

Mechelen wint na een schitterende partij verdiend tegen Dessel?
 
“Ja, dat is heel goed he. Hier op Dessel komen winnen is nooit een makkie. Dat is altijd een moeilijke wedstrijd en het was cruciaal voor ons om na die wedstrijd tegen Antwerp een resultaat neer te zetten. Het is een heel andere wedstrijd dan vorige week qua sfeer en zo . Toch moeten we het hier ook kunnen opbrengen om te knokken en die drie punten te pakken. Ik denk dat we dat op een fantastische manier hebben gedaan. We hebben ze ook op geen enkel moment in het spel laten komen en dat is de verdienste van heel de ploeg.
 
Je bent dit seizoen nog niet veel gestart en dan nu direct een assist en een doelpunt. Daar kan je alleen maar van dromen?
 
“De wedstrijd is inderdaad schitterend verlopen. Bij het eerste doelpunt zag ik Kielo-Lezi direct staan nadat ik de bal van Bart(Van Zundert) en ik wist dat ik een verdediger in de rug had. Ik leg de bal dan ook direct af en hij schiet de bal mooi binnen. Het tweede doelpunt was een schitterende voorzet van Bart , ik pak de bal aan en knal hem in de verste hoek binnen. Daarna is het nog altijd vijfenveertig minuten knokken. Dat hebben we dan ook gedaan en ik wil bij deze ook een dikke pluim geven aan de verdediging die schitterende heeft gespeeld. Dat wordt dikwijls te weinig vermeld. Meestal worden de doelpuntenmakers in de spotlights gezet maar achteraan was het vandaag ook fantastisch. Eigenlijk was de hele ploeg vandaag top. Collectief stonden we er volledig.”
 
Door de schorsing van Vleminckx kom je in de ploeg en je speelt dan een goede match en kan direct scoren , heel goed voor je vertrouwen?
 
“ Ja , het is zeer goed voor mijn vertrouwen. Je zit op de bank en je begrijpt de keuze van de trainer wel . Bjorn(Vleminckx) heeft het tot hiertoe al heel goed gedaan en dan met die schorsing kon ik vandaag dan toch eens starten. Ik zat dan ook met die schorsingsdagen in het begin van de competitie en een paar kwetsuurtjes. Dat alles droeg bij tot het feit dat ik een tijdje op de bank zat. Het enigste waar je kan antwoorden is op het veld . Ik heb altijd blijven werken. Vandaag krijg ik dan de kans en ik denk dat ik ze met beide handen heb gegrepen.
 
De concurrentie binnen dit KV Mechelen is heel groot?
 
“ Ja en ik denk dat dat ook wel moet. Voor zo een ploeg is dat wel nodig en het houdt de rest ook scherp. Door concurrentie kan je alleen maar beter worden. Er zijn maar weinig negatieve aspecten aan een gezonde concurrentie.”
 
Heb je niet te veel last van de ramadan?
 
“ Nee, om elf na zeven mocht ik eten en drinken. Dit was juist tijdens de opwarming maar de technische staf heeft me een seintje gegeven. Het valt al bij al wel mee. Ik heb wel wat krampen gehad maar ik denk dat het meer te maken heeft met gebrek aan matchritme. Wat ik onlangs van Bart Goor heb gelezen en fantastisch vond is dat je geloof het verlies aan kracht compenseert. Ik sta daar volledig achter en vind het heel mooi verwoord. Ik denk ook dat wat je verliest aan kolhydraten je wel terugwint met de hulp van God.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties