Bevestigt Palermo in Siciliaanse derby?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Bevestigt Palermo in Siciliaanse derby?
Foto: © SC

Voor de tweede keer dit seizoen staat er een midweekspeeldag op het programma in de Serie A. De meest in het oog springende wedstrijd is de Siciliaanse derby tussen leider Palermo en Messina. Inter neemt het thuis op tegen Livorno en AC Milan moet naar Chievo. AS Roma mag geen misstap maken tegen Ascoli.

Na de spraakmakende winst in San Siro is het vertrouwen groot bij de ploeg van trainer Guidolin. Toch zal de derby alles behalve een gezondheidswandeling worden. De Siciliaanse derby's worden altijd op het scherpst van de snee gespeeld. Zo waren er onlangs nog zware rellen toen Palermo en Catania het tegen elkaar opnamen.
De Rosaneri spelen op een wolk en hebben geen last van blessures. Enkel doelman Agliardi moet verstek geven, maar met Fontana (foto) staat een uitstekende vervanger klaar. Messina startte het nieuwe seizoen uitstekend, maar kende de jongste weken een terugval. Wellicht pakt coach Giordano het wat verdedigender aan dan gewoonlijk, al moet hij wel de ervaren Mark Iuliano missen, die zijn dijbeen brak en een hele tijd out zal zijn.

Inter - Livorno eindigde vorig seizoen op 5-0, maar met het scoringsprobleem van de spitsen van de Nerazzurri lijkt dat er dit keer niet aan te komen. Mancini heeft de keuze uit Crespo, Ibrahimovic, Recoba en Cruz. Het is nog onduidelijk wie de aftrap haalt. In het middenveld zijn er geen problemen maar ook achteraan heeft de coach de juiste samenstelling nog niet gevonden. Waarschijnlijk krijgt Burdisso weer zijn kans, ten koste van Maicon en Grosso. Lucarelli is weer klaar voor de strijd bij Livorno, waardoor Danilevicius met een plaats op de bank genoegen zal moeten nemen.

Vorig seizoen kreeg Milan slaag in Chievo en bij een herhaling daarvan is de crisis compleet bij de Rossoneri. Onder nieuwe coach Del Neri pakte Chievo in Rome zijn tweede punt van het seizoen, maar de Veronezen willen zo vlug mogelijk uit de onderste regionen weg en daarom moeten er ook tegen Milan punten worden gepakt, of toch minstens één. Bij de bezoekers sprak Gilardino (foto) zijn bekommernis uit in de kranten: samenspelen met Inzaghi lukt hem nauwelijks, omdat ze beiden diepe spitsen zijn. Een extra zorg voor Ancelotti, die zich, in het vooruitzicht van de derby volgende speeldag, geen puntenverlies kan veroorloven.

AS Roma was na de 0-4 in Parma op speeldag 4 misschien plots de titelfavoriet, maar sindsdien gaat het bergaf met de Giallorossi. Een klinkende zege tegen Ascoli is meer dan welkom. Goed nieuws is er uit de ziekenboeg, waar Mirko Vucinic eindelijk fit is. De nieuwe spits mocht al invallen tegen Chievo maar moet wellicht ook dit keer op de bank starten. Totti en Montella genieten voorlopig nog Spalletti's voorkeur. De kapitein scoorde tegen Chievo eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt en is nu misschien eindelijk gelanceerd, na een matige seizoensstart.

De andere wedstrijden van de achtste speeldag:

Torino - Fiorentina
Atalanta - Cagliari
Empoli - Udinese
Reggina - Parma
Sampdoria - Lazio
Siena - Catania






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties