Sociedad vernederd, winst voor Valencia en Getafe

Tonnelier Caroline

Het gaat van kwaad naar erger met Real Sociedad.  De Basken bengelen niet alleen helemaal onderaan het klassement van de Primera División, maar werden nu ook nog eens vernederd door een tweedeklasser in de Copa del Rey.  Het werd maar liefst 4-1 voor Málaga.  Portuense maakte het Valencia behoorlijk lastig.  Xerez, koploper in tweede klasse,  viel dan weer wat tegen.  De Andalusiërs konden weinig beginnen tegen Getafe en moesten met 0-2 het onderspit delven.  Iets verderop eindigde de derby tussen Recreativo en Betis op een scoreloos gelijkspel.

Málaga-Real Sociedad

Real Sociedad hoopte in de beker wat vertrouwen op te doen voor de competitie en begon goed aan de wedstrijd.  Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Diaz de Cerio.  De thuisploeg kwam pas in het derde kwartier wat beter in de partij, maar scoorde wel nog vlak voor de rust.  In het protest rond de gelijkmaker kregen liefst twee Basken een rode kaart.   Lopez Rekarte werd meteen van het veld gestuurd wegens protest en Novo kreeg in dezelfde fase twee keer geel.  De bezoekers moesten met andere woorden de hele tweede helft met negen verder.  Er zat dan ook weinig anders op dan de verdediging op te zoeken, maar dat liep verkeerd af.  Málaga profiteerde maximaal van de numerieke meerderheid en scoorde nog drie keer.  Valcarce, Ernesto en Perico waren de doelpuntenmakers.  Dankzij dit resultaat staan de malagueños al met anderhalf been in de volgende ronde.  Of kan Real Sociedad in de return toch nog boven zichzelf uitgroeien?

Portuense-Valencia

Portuense had wekenlang uitgekeken naar de komst van Valencia en van 'hun' Joaquín.  De rechtsbuiten speelde nooit voor Portuense, maar is wel afkomstig van El Puerto.  De partij kon niet beter beginnen voor de thuisploeg.  Na amper twee minuten was het immers al raak.  Ocaña zette het stadion in vuur en vlam met de vroege openingstreffer.  De lokale supporters konden even blijven feesten, want het duurde tot de 20e minuut alvorens Valencia de stand in evenwicht kon trekken via Angulo.  De bezoekers, die met heel wat reserven aantraden, slaagden er pas een dik kwartier voor het einde in de overwinning naar zich toe te trekken via alweer Angulo.  Intussen hadden de supporters van de thuisploeg al een tweede hoogtepunt van de avond beleefd toen Joaquín het terrein betrad.  Portuense ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef 1-2.

Xerez-Getafe

Xerez, koploper in tweede, stond voor een test tegen eersteklasser Getafe.  In de eerste helft zagen we een evenwichtige wedstrijd, zonder doelpunten echter.  Na de pauze namen de bezoekers de controle van de partij in handen.  Pas een kwartier voor affluiten slaagden de Madrilenen er ook in het overwicht om te zetten in doelpunten.  In amper twee minuten tijd beslisten Redondo, van op de strafschopstip, en Pachón de wedstrijd.  De thuisploeg slaagde er niet meer in te reageren en staat voor een aartsmoeilijke opdracht in de return.

Recreativo-Real Betis

In slechte weersomstandigheden stonden in Huelva de veredelde B-elftallen van Recreativo en Real Betis tegenover elkaar.   Veel was er ook niet te beleven in deze derby.  In de eerste helft vielen er amper kansen te noteren.  Alleen Fernando kwam heel dicht bij een treffer, maar werkte slecht af.  Na de pauze gingen de verdiblancos nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt.  Het bleef echter 0-0, zodat alles nog te beslissen is in de return.