BVB: FC Kontich - Famkes Merkem 2-3

Jan Van Looy

De confronatatie tussen de autoritaire leidersploeg van tweede nationale en een staartploeg; Merkem  uit eerste nationale, ook nog maar pas gepromoveerd  was op zich interessant om het verschil nog eens op te meten. Dat Merkem al enkele maanden eersteklasse voetbal in de benen heeft was echter duidelijk te merken. Het zette vooral in de eerste helft duidelijk de lijnen uit en kreeg veel meer ruitmte dan dat het gewend is.
In de eerste minuut besloot Rebecca Dierick in de handen van de doelvrouw.

In de 5' kon Lien Vanassche doorbreken op rechts maar op haar voorzet was niemand gevolgd. In de 10' kon Kontich een vrije trap afdwingen maar Finet had niet veel moeite met het schot. Met een doelpunt in de 13' van Rebecca Dierick kwam Merkem voor . Zij kon een pas van Leen Bekaert via de paal verzilveren. In de 22' was de actie omgekeerd . Leen Bekaert kreeg een pas van Rebecca Dierick maar het schot kraakte. Nog in dezelfde minuut lanceerde de thuisdploeg een counter maar er zat geen directe dreiging in. In de 31' klom Merkem naar 0-2 via een pas van Leen Bekaert die Lien Vanassche op de goeie weg zette.
Lien Vanssche was in de 35' dicht bij 0-3 maar eerst lag de doelvrouw in de weg en in de rebound ging de bal tegen de deklat. Nog voor de rust was Elke Pillen ingekomen . De haar aangeboden kans besloot ze ook op de doelvrouw.

Al in de eerste minuut van de tweede helft scoorde Kontich tegen. Met een strak schot waarbij doelvrouw Celine Finet gaan antwoord had werd 1-2. Merkem reageerde evenwel direct en liet Kontich niet in de match komen. Twee minuten later scoorde Lien Vanassche op doorbraak 1-3. De match kabbelde nu wat over en weer met voor Merkem nog een aantal scoringskansen die niet benut werden via  oa. Elke Pillen en Leen Bekaert. De thuisploeg kwam in  de  slotfase iets meer zijn neus aan het venster steken en besloot in de 79' op een tegenaanval voorlangs. Een nieuwe kans in de 81' werd ook maar nipt naast gegeven.
In de 82' werd een aanvalster foutief gestuit door Caroline Ameloot. De bal kwam op de stip terecht en de penalty werd ook omgezet. Bij Merkem werd even gevreesd voor een doemscenario maar kansen werden niet meer gecreëerd en even later werd de match afgefloten met de 2-3 eindstand.