Analyse Eendracht Aalst zet ambities kracht bij

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Eendracht Aalst zet ambities kracht bij
Foto: © SC

De topper tussen Opwijk en Eendracht Aalst stond centraal, Aalst trok overtuigend aan het langste eind. Hiermee lijkt ook de strijd om de eerste periodetitel beslecht. Onderaan deed Verbroedering Meldert een goede zaak door zijn eerste zege van het seizoen te boeken. 

In Opwijk heerste met de komst van Eendracht Aalst terug de sfeer van de eindronde. Aalst liet er geen twijfel over bestaan wie van de twee de voornaamste titelkandidaat was. Opwijk had schijnbaar ook last van de druk en kwam met de 0-2 nog goed weg. Opwijk valt door deze nederlaag terug naar de derde plaats. Eendracht Aalst is nagenoeg zeker van de periodetitel.

Verbroedering Meldert heeft eindelijk zijn eerste seizoenszege kunnen boeken. Frouja had er een groot aandeel in, al mocht hij ook wel één keer scoren vanop de stip. Meldert bevindt zich nog altijd achteraan, maar de eerste tekenen van verbetering waren alleszins zichtbaar. De inhaalrace van Rupel Boom verloopt nog steeds met vallen en opstaan. Vooral in de uitmatchen kampt Boom nog geregeld met problemen. 

Schoten tekende zijn tweede zege op rij aan. Enkele weken geleden stond Schoten nog zonder zege helemaal onderaan. Tegen Woluwe-Zaventem keek Schoten nochtans lange tijd tegen een achterstand aan. Maar Goetelen heeft stilaan zijn beste vorm teruggevonden en hij loodste zijn ploeg net als vorige week naar de zege. Schoten wipt nu over Woluwe-Zaventem in de stand. Woluwe-Zaventem is bezig aan een vrije val en komt in de degradatiezone terecht. 

Berchem blijft momenteel vaststeken in de subtop. De laatste overwinning van Berchem dateert dan ook al van enkele weken geleden. Tegen Eendracht Opstal kwam men niet verder dan een scoreloos gelijkspel. In een opmerkelijke laatste minuut waren beide teams enorm dicht bij de winning-goal. Berchem heeft nog steeds één puntje meer dan Eendracht Opstal. 

Dilbeek wou zijn vertrouwen weer wat opkrikken na de zware nederlaag bij Rupel Boom. Dat had gekund met een stuntzege tegen SV Bornem. Die bleef echter uit. Bornem pakte het slim aan in Dilbeek en knoopte weer aan met een overwinning. Door die zege springt Bornem over Opwijk naar de tweede plaats. Dilbeek moet de vijfde plek delen met Berchem en Kampenhout. 

SK Lebeke-Aalst wist dat het met Temse een sterke tegenstander op bezoek kreeg. Lebeke-Aalst wist ook al enkele weken niet meer te winnen. Maar op eigen veld kan Lebeke-Aalst telkens iets meer. Een overwinning lag binnen handbereik, maar dat was buiten Bruno Maes gerekend. Die bezorgde Temse alsnog een punt. Lebeke-Aalst is ondertussen in de middenmoot beland, terwijl Temse nog steeds op een knappe vierde plaats staat. 

Olympia Wijgmaal had nog maar één keer kunnen winnen dit seizoen. Er moest ook nog iets goedgemaakt worden na de pandoering die geleden werd bij Temse. Dat leek ook te gebeuren in de thuismatch tegen Ukkel. De wedstrijd stevende af op een zuinige zege voor Wijgmaal, maar de thuisploeg kreeg op het einde nog het deksel op de neus. Wijgmaal en Ukkel verdeelden de punten waardoor Wijgmaal niet weggeraakt onderaan het klassement. 

Kampenhout had in de vorige drie weken enorm veel vertrouwen opgedaan. Vooral de verrassende overwinning bij Bornem sprak tot de verbeelding. Tegen Grimbergen kon Kampenhout niet brengen wat verwacht werd. Grimbergen zorgde voor serieuze weerstand, maar bleef toch met lege handen achter. Kampenhout scoorde nog in blessuretijd en won onverdiend. Door die zege rukt Kampenhout wel op in het klassement. Grimbergen kreeg een nieuwe tegenslag te verwerken en ziet de concurrenten toch stilaan afstand nemen.         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties