Matige partij maar winst voor KFCO

Hendrik De Vriesere

Al in de 10' een vrijetrap voor Moortsele naar de tweede paal maar Van De Viere kon er niets mee doen a-voile en naast. Het waren de bezoekers die het gevaarlijkst waren , doelman Segers moest redding brengen met de voet op een schot van Vlerick. Maar langs beide zijde kwam er geen schot tussen de palen, kansen kregen ze bij de vleet maar die werden niet benut. Toch in de 38' een vrijetrap voor de bezoekers Vlerick vanop 25 meter ''naast de muur en de bal spatte op de kruising te pletter''. In deze eerste matige helft was het wikken en wegen wie het laken naar zich zou trekken, het was de thuisploeg die de druk op de ketel opdreef in de laatse minuten, de eerste maal ging de bal tegen de netten maar die werd afgevlagd wegens buitenspel daar hadden de supporters hun twijfels over. Maar niet was er van waar want KFCO.Gent wilde nog voor rust een doelpunt," zij werden er voor beloond want een fout in de defensie van Moortsele kon Gelani Avtaev de 1-0 op het bord prikken meteen de ruststand.

Na de pauze het zelfde spelbeeld met fouten die er geen waren, " een wedstrijd die naar de knopen zou gemaakt worden, met tal van kaarten langs beide kampen". In de 56' een vrijetrap van Praet naast de muur weggewerkt door de bezoekers en die bal balandde in de voeten van De Bruycker die de vrij staande Maes kon bedienen doelman Schuddinck op het verkeerde been een gekruiste bal en het stond 2-0. Met een paar goede kansen kon het na amper enkele minuten de score oplopen maar Moortsele doelman was telkens terplekke. om dat te vermijden. Opstootje in 68' want langs beide zijde werd een verandwoordelijke ven het terrein gestuurd " en daarop volgde nog een gele kaart Avtaev die zijn bewaker velde tegen de grasmat. Wissels werden dan in gevoerd om zou nog de winst of het gelijke spel te vormen. Maar het Moortsele die de aansluitingstreffer vond. " Voorzet Vlerick naar de De Wilde maar R.Roelandt bracht redding voor KFCO.Gent de bal verdween in hoekschop. En net daarna we waren in de 75' de defensie van KFCO aan het nadromen en Van De Veire kon er 2-1 van maken. Daarna tal van kansen, ruil voor de thuisploeg aanvaller weg en het was de nieuwe Robin Roelandt  de De Bruycker randje buitenspel ging en de ingevallen Mokio was allert aan de tweede paal om de bortjes op 3-1 te stellen. Daarna nog een paar kansen voor De Bruycker maar zijn belager Van Driessche kreeg rood onder de neus ." De laatste vrijetrap van De Moraes (KFCO) ging over het doel. Nu met hun puntentotaal staan ze dicht bij een ereplaats , we zullen zien wat onze kans zal rijken tegen co-leider SK.Kalken . "op dit ogenblik". Maar het was toch vandaag krampachtig om afstand te nemen van de tegenstander. Eindstand 3-1.