Boyen(KVSK):'We kijken niet naar onder!'

Bart Hermans
| 0 reacties
Boyen(KVSK):'We kijken niet naar onder!'
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Zaterdagavond verloor KVSK United opnieuw in de laatste minuten kostbare punten nadat de hele ploeg keihard gewerkt had om met één punt naar Noord-Limburg af te kunnen reizen. Man van de match was ongetwijfeld doelman Govert Boyen die met enkele goede tussenkomsten de nul op het bord hield tot de 88ste minuut. Vermits we op zaterdagavond geen reactie hebben kunnen bemachtigen van een van de spelers hebben we hier het interview met doelman Boyen dat op de website van de club stond.


Govert: Na knullig balverlies op het middenveld kwam Mechelen via de flank opzetten. Met 2 tegen 1 kon Asare toch nog voorzetten en Vincent probeerde de bal met het hoofd te ontzetten. De bal vloog de lucht en Kielo-Lezi kopte hem onhoudbaar binnen. Dat is uiteraard balen vooral omdat je weet dat je een goede wedstrijd gespeeld hebt. De ploeg had hard gewerkt om KV Mechelen af te stoppen en dan krijg je in die laatste minuten nog een doelpunt tegen.

Govert: Neem nu alle wedstrijden waarin we in de laatste minuten een doelpunt moeten slikken en tel de punten erbij die we dan gewonnen hadden, dan stonden we nu in de middenmoot. Maar we mogen niet teveel achteruit kijken. We moeten hard blijven werken en in elke wedstrijd voor de punten gaan. Ik ben er zeker van dat deze ploeg nooit in echt degradatiegevaar zal komen. OK, we staan nu wel onderaan maar met de kwaliteit die wij in huis hebben, moet de kentering er wel komen. Deze ploeg heeft ervaring genoeg om uit deze situatie te geraken.

Govert: Volgende week spelen we thuis tegen Ronse en in die wedstrijd kunnen we ons niet wegsteken. In die wedstrijd moeten we de drie punten gewoon pakken. De week daarop volgt een moeilijke verplaatsing naar Virton. Halen we zes op zes dan kunnen we met een gerust hart de Kerstperiode ingaan. Maar pas op, het wordt niet gemakkelijk. Wat er na de winterstop zal gebeuren, weet ik niet. Ik weiger er ook aan te denken. Ik leeft momenteel van wedstrijd naar wedstrijd.

Govert: Ik voel mezelf steeds beter worden en dat doet deugd. Ik had tot nu toe nog niet kunnen brengen wat er van mij verwacht werd. Het aantal trainingen werd opgevoerd en de combinatie met mijn job viel me in het begin erg zwaar. Na enkele mindere wedstrijden komt er dan kritiek op mijn prestaties en daar moet je je dan over kunnen zetten. Ik denk dat ik de laatste weken met meer vertrouwen aan het spelen ben. Vorige week tegen Kortrijk en zaterdag tegen Mechelen kwam dit duidelijk naar voor.

Govert: Als ploeg mogen we nu niet naar onder kijken, enkel naar boven. We moeten punten pakken zodat we toch nog een leuk seizoen kunnen krijgen. Ik besef maar al te goed dat we stilaan een grijs seizoen meemaken maar dat kan en moet veranderen en wie weet wat we na de winterstop in petto hebben !

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties