Blatter verontschuldigt zich tegenover Squadra

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blatter verontschuldigt zich tegenover Squadra
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft zich verontschuldigd tegenover Italië voor het feit dat hij zelf niet de wereldbeker heeft overhandigd nadat de Squadra Azzura de wereldtitel in de wacht sleepte. Hij liet die eer aan UEFA-voorzitter Lennart Johansson.

De afwezigheid van Blatter bij de prijsuitreiking in het Olympisch Stadion in Berlijn werd door Italië gezien als een vorm van revanche van de FIFA tegenover het land. De Italianen sleurden als reden daarbij de omkoopschandalen bij die het land teisterden gedurende het toernooi.

Blatter, op bezoek in Italië om Gianluigi Buffon te kronen als beste doelman van 2006, liet weten dat daar niets van aan was en dat zijn afwezigheid bij de prijsuitreiking een fout was. De Zwiter kwam met een andere reden voor zijn afwezigheid. Hij zou bang geweest zijn dat hij zou zijn uitgefloten door het aanwezige publiek in het stadion.

Al van bij de start van het WK in München klonken er veel negatieve geluiden overal waar de naam Blatter ter sprake kwam en als gevolg daarvan zag men het bij de FIFA niet zitten om de voorzitter de prijsuitreiking te laten doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties