Bornem en Aalst staan voor moeilijke thuismatch

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bornem en Aalst staan voor moeilijke thuismatch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in vierde klasse B wordt dit weekend de competitie weer hervat. De 16de speeldag levert meteen enkele leuke affiches op. Zo krijgen Eendracht Aalst en Bornem respectievelijk Temse en Boom over de vloer. De wedstrijden in Kampenhout en Grimbergen lijken op dit moment nog degradatieduels. 

Aan de kop van het klassement bekleedt SV Bornem de tweede plaats. Die werd eind 2006 weer ingenomen na winst tegen rechtstreeks concurrent Temse. Bornem kan dit weekend misschien wel verder afstand nemen van Temse, maar dan moet tegen Rupel Boom wel de volle buit gepakt worden. El Bodmossi kan voor het eerst ingezet worden. Rupel Boom pakte op de vorige speeldag de vijfde plaats en krijgt nu de kans om de kloof met de top te verkleinen.

Eendracht Aalst en SV Temse waren dè ploegen in vorm voor de start van de winterstop. Van Aalst wordt verwacht dat die vorm wordt aangehouden tot het einde van dit seizoen. Het treffen met Temse is alvast weer een mooie waardemeter. Beide ploegen speelden in de heenronde in ieder geval knap voetbal en wie weet halen ze dat zondag ook weer boven. Mits winst vergroot Aalst zijn voorsprong op Temse tot 13 punten.
 
Er komen nog vele ploegen in aanmerking om in de top vijf te eindigen. In dat kader is Dilbeek-Berchem ook een aantrekkelijke wedstrijd. Beide subtoppers zitten Boom op de hielen. Op verplaatsing deed Berchem het tot nu toe aardig. Die trend zal Berchem zeker ook in de tweede helft van het seizoen willen verder zetten. De laatste overwinning van Dilbeek dateert al van 11 november.

Voor Kampenhout is de heenronde eigenlijk toch tegengevallen. In de terugronde moet Kampenhout vooral op zoek naar meer continuïteit. Hoe meer die er komt, hoe sneller Kampenhout uit het dal zal geraken. Tegen Olympia Wijgmaal wordt er in ieder geval op de drie punten gerekend. Wijgmaal zette vlak voor de winterstop geen al te beste reeks neer. De laatste vijf wedstrijden gingen allemaal nipt verloren. Enkel puntenwinst kan ervoor zorgen dat Wijgmaal aansluiting blijft houden met zijn belangrijkste concurrenten. 

Hekkensluiter Grimbergen hoopt dat de twee overwinningen die aan het eind van vorig jaar behaald werden het begin zijn van een succesvolle inhaalrace. Grimbergen haalde tijdens de winterstop ook al twee nieuwe spelers naar de club. De match tegen Eendracht Opstal zou meteen goed moeten zijn voor drie punten. Eendracht Opstal is zelf nog niet veilig en weet dus ook wat een overwinning kan betekenen. Indien Opstal wint, telt het in ieder geval al elf punten meer dan Grimbergen. 

Opwijk heeft er toch een ietwat bewogen heenronde opzitten. De laatste weken van de heenronde verliepen niet zo best, al werd er wel afgesloten met 1-3 winst op Dilbeek. In Opwijk zal men hopen dat de ploeg hetzelfde niveau haalt dan in het begin van de competitie. Indien Opwijk daar zondag in slaagt, zal Verbroedering Meldert het niet gemakkelijk krijgen. Meldert bevindt zich nog steeds in de degradatiezone, maar gelooft erin dat een sterke terugronde net als vorig seizoen de zaken helemaal kan rechttrekken.

Woluwe-Zaventem is een ploeg die vooral rekent op de vorm van de dag. Continuïteit is ook niet het beste punt van Woluwe-Zaventem, maar de ploeg weet zich momenteel toch in de linkerkolom te nestelen. Woluwe-Zaventem is evenver verwijderd van de zesde plaats dan van de elfde plaats. Ukkel staat lager geklasseerd en heeft de punten dus ook nog harder nodig. Ukkel wil de smaak van het winnen weer te pakken krijgen en kan daar best zo snel mogelijk mee beginnen. 

Schoten kende een trage start, maar begon daarna wel aan een opmars. Die opmars levert Schoten voorlopig een negende plaats op. Schoten is dus nog niet helemaal buiten schot, maar zou ook evengoed kunnen doorstoten tot de eindronde. De wedstrijd tegen SK Lebeke-Aalst kan misschien wel een en ander uitmaken. Indien Lebeke-Aalst kan winnen, springt het over Schoten in de stand.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties