Palermo raakt niet voorbij Reggina

Maarten Vandenabeele

Op de twintigste speeldag van de Serie A liet Palermo alweer punten liggen. De Rosaneri namen geen afstand van Reggina. Atalanta won wel, van rode lantaarn Ascoli, en klimt naar een voorlopige vierde plaats.

Het loopt al enkele weken stroef bij de Rosaneri en dat was in Reggina niet anders. In een wedstrijd zonder veel opwinding was de thuisploeg voor de rust de betere ploeg. Kort voor rust resulteerde dat in de enige kans van de eerste 45 minuten: Amoruso schoot op doel, maar Fontana was bij de pinken. In de tweede helft ging Palermo wel op zoek naar de overwinning, maar grote kansen bleven uit: een logische 0-0 was het resultaat.

In Ascoli - Atalanta bewaarden beide ploegen de doelpunten voor de tweede helft. In de 51e minuut benutte Zampagna een uitstekende voorzet van Adriano: 0-1. De rode lantaarn kwam terug: in de 73e minuut kon Paolucci verdiend gelijkmaken en de thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar een broodnodige zege. Het doelpunt viel echter aan de overkant: op 6 minuten van het einde kopte Adriano de 1-2 tegen de netten. Op een tegenaanval maakte Doni er nog 1-3 van.