Beckenbauer steunt Engeland om WK-race

Beckenbauer steunt Engeland om WK-race
Foto: © SC

Als Engeland beslist om zich kandidaat te stellen voor het organiseren van het WK voetbal in 2018, dan kan het alvast rekenen op de steun van Franz Beckenbauer. Der Kaiser zei dat in een vraaggesprek met de Engelse krant News of the World.

Beckenbauer reageert hiermee op de uitspraken van Gordon Brown, de gedoodverfde kandidaat om Tony Blair op te volgen als Premier van Engeland. Brown had gezegd dat de Engelsen moeten proberen om na de Olympische Spelen van 2012 in Londen ook het WK voetbal in 2018 binnen te halen. Beckenbauer staat volledig achter die kandidatuur. "Engeland lijkt me uitstekend geschikt om het WK 2018 te organiseren. Ik zou hun kandidatuur voor honderd procent steunen. Het WK wordt dan toch heel waarschijnlijk in Europa gespeeld en Engeland is het enige land die kans zou maken om het WK binnen te slepen. Frankrijk had in 1998 al het WK en de Italianen missen de infrastructuur", aldus Beckenbauer die schromelijk de kandidatuur van de Benelux over het hoofd ziet.

Engeland, in 1966 al eens organisator en toen ook eindwinnaar, lijkt ondertussen wel stevig werk te maken van het WK 2018. Richard Caborn, de minister van Sport, heeft volgende week al een ontmoeting met FIFA-voorzitter Sepp Blatter om de haalbaarheid van een Engelse WK-kandidatuur te bespreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties