Schoten en Boom strijden om plek in top vijf

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Schoten en Boom strijden om plek in top vijf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rupel Boom staat voorlopig nog vijfde, maar voelt de hete adem van Schoten in de nek. Zondag vechten deze twee teams het uit in een derby. Bornem moet op zoek naar punten in de topmatch op Aalst. Onderaan staan Dilbeek en Kampenhout voor belangrijke uitmatchen. 

Schoten is aan een mooie opmars bezig en speelt momenteel op een wolk. Alle vier de wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Aangezien er nog geen uitspraak is omtrent Boom-Berchem bekleedt Schoten de zesde stek. Dit weekend kan Schoten alsnog de vijfde plaats veroveren, maar dan moet er wel gewonnen worden van Rupel Boom. Tot vorige week zat Boom ook in de winning mood. Ondanks het puntenverlies van vorige week kan Boom een knappe 10 op 12 voorleggen. Door de klassering van beide teams staat er straks dus meer op het spel dan Antwerpse trots. De winnaar van dit duel doet misschien zelfs een gooi naar de vierde plaats. 

Eendracht Aalst heeft sinds vorige week nog een beetje meer kans op de titel. De voorsprong op eerste achtervolger Temse liep uit tot tien punten. Aalst scoorde vorige week maar liefst zeven keer en zal dat allicht graag willen herhalen. Net nu er een tegenstander over de vloer komt die na de winterstop nog geen punten pakte. SV Bornem was wel de eerste ploeg die Eendracht Aalst dit seizoen punten kon ontfutselen. Bornem zit in een dipje en moet op zoek naar vertrouwen. Dat zou er weer kunnen komen mits puntenwinst op Aalst, maar dan zal Bornem zondag serieus uit zijn pijp moeten komen. 

Ook Dilbeek en Ukkel hebben al betere tijden beleefd. Dilbeek draaide in het begin van het seizoen probleemloos mee binnen de eerste vijf en Ukkel speelde vorig seizoen lang mee voor de titel. Van Ukkel werd dit seizoen veel minder verwacht. De ploeg brengt er ook een stuk minder van terecht. Ukkel is al weken op zoek naar een broodnodige overwinning, maar de punten bleven steeds achterwege. Het degradatieduel is voor zowel Dilbeek als Ukkel van cruciaal belang. Ook Dilbeek tuimelde immers naar de degradatiezone. Wie als winnaar van dit duel uit de bus komt zal dit weekend ongetwijfeld heel opgelucht zijn. 

Kampenhout pakt ook al een tijdje geen punten meer. Net als Dilbeek presteert Kampenhout dus onder de verwachtingen. Daar is slechts één remedie voor en dat is zo snel mogelijk beginnen te winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Voor Kampenhout biedt zich met de thuismatch tegen Eendracht Opstal wel weer een gelegenheid aan. Opstal begon sterk aan de terugronde waardoor het gevaar geweken leek. De nederlaag tegen Woluwe-Zaventem zette Opstal weer met zijn voeten op de grond. Opstal heeft natuurlijk nog een ruime voorsprong op Kampenhout&co en moet zeker nog niet vrezen. Mits winst op Kampenhout kan Opstal misschien weer in de bovenste klassementshelft komen. 

Berchem leek op weg om de kloof met de subtop helemaal te dichten, maar de resultaten van de laatste weken gooiden roet in het eten. Twee keer na mekaar ging Berchem onverdiend de boot in. Tijd om dat op eigen veld recht te zetten. SK Lebeke-Aalst komt op dit weekend bezoek. Lebeke-Aalst is een ploeg van wisselvallige resultaten. Maar in de afgelopen periode wist Lebeke-Aalst zich toch los te rukken uit de degradatiezone. Lebeke-Aalst kan nu misschien weer naar boven kijken en Berchem zal zeker en vast op zijn hoede zijn. 

Verbroedering Meldert is één van die ploegen die wist te winnen tegen Berchem. Via een 9 op 9 baande Meldert zich een weg naar de top tien van het klassement. Net als Lebeke-Aalst lijkt Meldert even verlost van de zorgen. Meldert begint in ieder geval vol goede moed aan het treffen met SV Temse. De tweede in de stand zag zijn reeks doorbroken door een thuisnederlaag tegen Schoten. Hierdoor heeft Temse slechts een kleine kans meer op de periodetitel. Een zege op Meldert kan misschien wel weer de basis vormen voor een nieuwe goede reeks. 

Bij Opwijk heerst er weer een positieve sfeer. Met de wisselvallige resultaten is de afgelopen weken komaf gemaakt. Twee weken op rij scoorde Opwijk pas in de laatste minuut de winning-goal. Het spreekt voor zich dat er dan uitgekeken wordt naar de ontmoeting met Olympia Wijgmaal. Die ploeg kon vorige week ook vieren na winst in de zespuntenmatch tegen Dilbeek. Daardoor geraakte Wijgmaal weg van de laatste plaats. Wijgmaal is nog op zoek naar meer punten om zo van de degradatieplaatsen weg te komen. Aan Opwijk om dat te verhinderen. 

Woluwe-Zaventem is in de middenmoot beland. De kloof met de subtop is te groot geworden. Vorige week werd er wel gewonnen op het veld van Opstal zodat Woluwe-Zaventem niet naar beneden moet kijken. Woluwe-Zaventem mag zich opmaken voor het bezoek van het lager geklasseerde Grimbergen. Met Grimbergen treft Woluwe-Zaventem wel een ploeg die aan zijn weg naar boven timmert. Een tweeluik tegen Bornem en Boom werd door Grimbergen met een 4 op 6 afgerond. Grimbergen ruikt ongetwijfeld zijn kans om dichter bij Dilbeek te komen. Woluwe-Zaventem moet klaarstaan om de Grimbergse dromen aan diggelen te slaan. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties