Makkelijke opdracht voor toppers

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Makkelijke opdracht voor toppers
Foto: © SC

Op de zevenentwintigste speeldag van de Serie A lijken de toppers een eenvoudige wedstrijd voor de boeg te hebben. Inter wil weer aanknopen met de overwinning in Livorno, Roma gaat naar rode lantaarn Ascoli en Milan neemt het op tegen Chievo. Lazio - Sampdoria is een interessante wedstrijd met het oog op Europees voetbal.

Inter ligt niet wakker van het puntenverlies tegen Udinese. De Nerazzurri zijn vooral bezig met de wedstrijd in Valencia, maar Mancini zal er zijn ploeg voor waarschuwen de verplaatsing naar Livorno ernstig te nemen. In de aanval is van de 'grote namen' enkel Ibrahimovic beschikbaar: Crespo is geschorst en Adriano geblesseerd. Wellicht komt Cruz (foto) daardoor aan de aftrap. De thuisploeg won in zijn laatste 13 wedstrijden slechts 1 keer en zakt steeds verder weg in de stand. Coach Arrigoni hoopt dat Fiore en Kuffour tijdig hersteld zijn van griep.

AS Roma mag geen fout maken in Ascoli. Net zoals bij Inter, loert de Champions League om de hoek en Spalletti laat uit voorzorg Doni en Taddei aan de kant. Wilhelmsson krijgt zo wellicht een nieuwe kans. Perrotta zal er niet bij zijn: de international is geschorst. De thuisploeg heeft dringend punten nodig maar mist belangrijke, ervaren pionnen als Pagliuca, Di Biagio en Delvecchio.

AC Milan wordt nog steeds geteisterd door een blessuregolf in de verdediging. Ancelotti moet opnieuw puzzelen om vier namen op papier te krijgen. In de aanval zit Inzaghi in het sukkelstraatje, maar met Ronaldo, Oliveira en Gilardino zijn daar nog genoeg alternatieven. Chievo komt verzwakt naar San Siro: man-in-vorm Bogdani zit een schorsing uit.

Lazio neemt het thuis op tegen Sampdoria. De Blucerchiati doen geruisloos mee in de linkerkolom, al kregen ze met de dopingzaak rond kapitein Flachi een mentale dreun. In Rome wordt het echter moeilijk om iets mee te graaien: Lazio is uitstekend op dreef. De Biancocelesti hebben bovendien de sterkste verdediging in de Serie A met slechts 19 tegentreffers. Samp kon op verplaatsing zelden overtuigen. Lazio kan weer met de sterkste formatie aantreden: Mudingayi is hersteld, alleen rond doelman Peruzzi (foto) hangen nog wat vraagtekens. Sampdoria recupereert Olivera, die na zijn rode kaart tegen Milan zijn speeldag schorsing uitzat.

De andere wedstrijden van de zevenentwintigste speeldag:

Fiorentina - Torino
Cagliari - Atalanta
Catania - Siena
Messina - Palermo
Parma - Reggina
Udinese - Empoli
  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties