Gelijkspel in derby Londerzeel - Willebroek

Gentil Dossche

Het duel tussen de buurploegen heeft geen onvergetelijke wedstrijd opgeleverd maar na negentig minuten stond er wel een billijk gelijkspel op het bord. Beiden konden aantreden met hun typeploeg. Het talrijk opgekomen publiek zag dat de acteurs vooral af te rekenen hadden met een strakke wind die een goeie passing op vele momenten onmogelijk maakte.

De eerste helft was er niet zo veel te zien met toch de beste mogelijkheden voor de bezoekers die in de openingsminuut al doelman Van Impe op de korrel namen met een kopbal van kapitein Blommaerts. De bezoekers probeerden het vooral vanuit de tweede lijn met schoten van Van Reeth, Dupont en nog eens Blommaerts. Londerzeel kon enkel dreigen via een volley van Hilaerts over en een mislukte vrijschop van Brouwers. Het slotakkoord was voor Leemans die nipt naast de paal vlamde. Rust 0-0.

De tweede helft was van een veel beter niveau met vooral Van der Haeghen in de hoofdrol. Zo kreeg hij na ruim een kwartier een geel karton onder de neus geduwd na een schwalbe in de zestien meter. Ook op voetbalgebied bleef Van der Haeghen uitblinken door zijn onverzettelijkheid en inzet waarmee hij een constante gesel bleef voor de bezoekende verdediging. Nadat De Smedt doelman Van Trier aan het werk had gezet met een pegel op vrijschop opende Van der Haeghen even later de score na een verre inworp van Bogemans. (1-0). Twee minuten later had Londerzeel bijna de overwinning binnen: een lel van een vrijschop van Brouwers kwam via de onderkant van de lat terug in het spel en de reboundkopbal van Bogemans werd door Poppe van de lijn gekopt. Willebroek-Meerhof kwam nog opzetten en dat leverde kansen op via Blommaerts die overkopte en De Voeght die naast vlamde. Enkele minuten voor affluiten kon Dupont, na een hoekschop, toch nog scoren (1-1). Met dit resultaat konden beide ploegen zeker vrede nemen.

SK Londerzeel:
Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Geerinck, Houthuys, Tordoir, De Smedt, Van Rumst, Bogemans (82' De Cooman; Van der Haeghen (88' Van den Broeck) en Hilaerts

Willebroek-Meerhof:
Van Trier, De Witte, Blommaerts, Leemans, Dupont, Van Reeth, Cordier (74' Meire), De Voeght, Van der Heyden, Melotte (76' Budts) en Poppe

Gele & rode kaarten:
geel Van der Haeghen, Van Rumst, Geerinck, Poppe

Doelpunten:
71' 1-0 Vander Haeghen
87' 1-1 Dupont