FC Kopenhagen en Midtjylland halen slechts een punt

viki meeuwis

Afgelopen weekend stond de twintigste speeldag in de SAS-Ligaen op het programma. Daarin nam FC Kopenhagen het op tegen FC Nordsjælland. Kopenhagen verloor donderdag de finale van de Royal League van eeuwige rivaal Brøndby, dat zich weer herpakt lijkt te hebben. Het was dus uitkijken of Kopenhagen de klap al teboven was gekomen

Viborg FF – Brøndby IF: 1-1
Het eerste doelpunt viel iets na het half uur. De 18-jarige linksback, Anders Randrup, speelde een hoofdrol bij deze goal. Hij stuurde een perfect getimede pass naar Morten ”Duncan” Rasmussen, die de bal makkelijk in doel kopte. Brøndby bleef de leiding behouden tot dertien minuten voor het einde van de wedstrijd. Toen maakte de keeper van de bezoekers, Stephen Andersen, een kapitale fout. Andersen probeerde een schot op doel te verhinderen door de bal met de vuisten uit doel te boksen maar ongelukkig voor hem kwam de bal terecht in de voeten van Thomas Tengstedt, die Viborg een puntje bezorgde. Brøndby laat zo een kans liggen om de drie punten te pakken en hoger in de stand te klimmen.

Esbjerg – OB: 1-2
Esbjerg was de betere ploeg maar OB won uiteindelijk, nogal onverdiend, de match. Het was de eerste wedstrijd van trainer Michael Hemmingsen, die het roer overnam van Bruce Rioh, die vorige week zijn ontslag onverwacht bekend maakte. Het eerste doelpunt kwam er in de 40e minuut via een strafschop na een twijfelachtige fout van Thomas Helveg. Niki Zimling maakte dankbaar gebruik van de penalty om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Tien minuten voor het einde van de tweede helft kon Morten Fevang de gelijkmaker scoren. Jonas Borring zorgde voor het winnende doelpunt in de allerlaatste minuut.

FC Kopenhagen – FC Nordsjælland: 1-1
De ploeg uit de hoofdstad kwam al na acht minuten aan de leiding na een goede actie en samenspel vanop links. Niclas Jensen speelde de bal naar Jesper Grønkjær die een perfecte pass gaf naar de geheel vrijstaande Atiba Hutchinson die de bal makkelijk over de lijn schoot. FC Kopenhagen kreeg verschillende goede kansen maar het legde teveel de nadruk op verdedigen in plaats van het creeëren van doelkansen. Ondanks de stugge defensie slaagde Thomas Kristensen erin om twaalf minuten voor tijd met een afstandsschot keeper Jesper Christiansen te passeren. Zo blijft Kopenhagen op een puntje steken met nog zes punten voorsprong op FC Midtjylland.

Randers FC – FC Midtjylland: 0-0
Er was periodiek goed voetbal te zien en een paar kansen in deze wedstrijd. Nochtans was het enige dat de netten deed trillen de ijskoude en harde wind in Essex Park. Een doelpuntenloos gelijkspeld dus. Randers heeft nu vier punten uit twee wedstrijden in de terugronde. Midtjylland, dat nog steeds kans maakt op de titel, moet nog winst behalen in de terugronde.

AaB – AC Horsens: 4-0
AaB lag onder in de eerste tien minuten maar herpakte zich en domineerde de resterende tachtig minuten. Martin Pedersen opende de score in de 18e minuut. Dat zou ook de stand blijven tot aan de pauze. Na de rust kende AaB zes gouden minuten. Eerst kon Prica de voorsprong verhogen tot 2-0. Vier minuten later was het de beurt aan Nomwethe die de bal in doel werkte. Amper een minuut later wist Jeppe Curth de eindstand vast te leggen. AaB blijft met dit resultaat op de vierde plaats staan maar neemt wel meer afstand van achtervolger FC Nordsjælland.

Vejle BK – Silkeborg IF: 0-2
Dit degradatieduel zorgde wel meer voor spanning dan voor goed voetbal. Beide ploegen bengelen onderaan het klassement met slechts een punt verschil. De eerste helft ging gelijk op waarin de thuisploeg het meest in balbezit was en de bezoekers de beste kansen kregen. Op het half uur kon Kim Olsen het eerste doelpunt scoren. Dennis Flinta kopte de bal naar Olsen die helemaal vrij stond. Met een knappe kopbal werkte hij de bal in doel. In de 55e minuut werd Olsen vrijgespeeld en kon makkelijk de weg vinden naar Søren Ulrik Vestergaard die de bal in het lege doel kon werken. Gedurende de rest van de wedstrijd probeerde Vejle tevergeefs op de gelijkmaker te jagen.