Benitez wil reserven in competitie

Yves Dekoning
| 0 reacties
Benitez wil reserven in competitie
Foto: © SC

Volgens Rafael Benitez moeten de reserven van de ploegen uit de hoogste afdelingen in de Engelse competitie kunnen uitkomen. Hij gelooft dat dit beter is voor de doorstroming van de jongeren. De Spaanse manager van Liverpool denkt dan vooral aan de grote ploegen. Benitez vindt dat jongeren zich moeten kunnen bewijzen in competitieve matchen.

Benitez was ooit nog manager van de B-ploeg van Real Madrid. In Spanje komt deze uit in een lagere divisie. In Engeland spelen de reserven amper achttien wedstrijden, dat is veel te weinig. Zijn Spaanse jongeren leerden veel bij van het spelen om te winnen tegen echte mannen. 

Benitez krijgt de steun van Jose Mourinho. Ook de manager van Chelsea is er van overtuigd dat dit het Engelse voetbal ten goede zou komen. Het voorstel krijgt echter veel tegenkanting uit de lagere divisies. Zij wensen niet aan te treden tegen de reserven van de topclubs. De competitie zou perfect lopen in de huidige format. 

De oplossing die Benitez momenteel gebruikt is het uitlenen van jongeren. Jaarlijks posteert Liverpool, net als de andere topclubs, meerdere spelers tijdelijk bij teams uit lagere afdelingen om ervaring op te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties