Analyse Petegem op kruissnelheid in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Petegem op kruissnelheid in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met 29 punten op 33 na Nieuwjaar is Sparta Petegem ongetwijfeld dé ploeg in bloedvorm en misschien wel op weg naar de hoogste eer. Immers, zoals de laatste weken bijna gebruikelijk is geworden liet het toptrio punten liggen, terwijl Petegem de moeilijke thuiswedstrijd tegen SK Lebbeke winnend afsloot. Met zijn 17de seizoenstreffer nam Rieno Van Oost in de slotfase alle twijfels weg. Petegem beent nu FC Eeklo bij op 1 punt van leider Eendracht Appelterre en neemt een optie op het 3de periodekampioenschap.
 
Leider (of was het lijder) Appelterre ging in huis onderuit tegen Ursel dat vocht voor wat het waard was en in de slotseconden een Appelterse own-goal toejuichte. Eeklo had een strafschop in blessuretijd nodig om bij Berlare alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Geen van beide ploegen deed hiermee een goede zaak, noch Eeklo voor de titel, noch Berlare voor het periodekampioenschap.
 
Olsa Brakel verloor in het burenduel met Eine 2 kostbare punten, al wordt de achterstand op Appelterre verminderd tot 2 eenheden. Met nog slechts 3 competitiewedstrijden op het programma kan elk puntenverlies echter fataal zijn.
 
Ook FC Vrasene kreeg een burenduel voorgeschoteld dat eerder bitsig werd betwist. Topschutter Kenny Raaymakers kwam zelf niet tot scoren tegen Kemzeke maar besliste de wedstrijd met 2 assists. Vrasene volgt nu op 4 punten van de leider.
 
Bij SK Berlare werd zeker niet echt gevierd na het gelijkspel tegen Eeklo. De puitenkloppers kennen een raar seizoen met veel ups en downs en hebben alle hoop op de 3de periodetitel gezet. Voorlopig moeten ze Petegem loslaten. Ook SK Lebbeke zit al geruime tijd in de grijze zone. Veel valt er voor de ploeg van voorzitter Rudy Jansegers dit seizoen niet te rapen, behoudens af en toe flinke frustraties. Aan de zege van Petegem viel weinig af te dingen. Aan het begin van het seizoen werd Kwik Eine door velen als dé titelfavoriet naar voor geschoven. Ook Eine speelde te onregelmatig en kon de verzuchtingen niet inlossen. Na het gelijkspel bij Brakel telt Eine 10 punten achterstand op Appelterre. Berlare en SK Lebbeke volgen op 8 resp. 9 punten.
 
SK Terjoden-Welle had een harde kluif aan Machelen en speelde bij momenten veel te nonchalant. Toch kon de fusieploeg de punten thuishouden en mag iets rustiger ademen in de strijd om de degradatie. Terjoden telt nu 35 punten.
Van het technisch vaardige spel van Rapide Lebbeke was, zeker in de eerste helft, niets te merken tegen Lovendegem. De bezoekers klommen dan ook verdiend naar een dubbele voorsprong tot Rapide de flanken begon te benutten. Met 2 treffers bracht Jens Verroken zijn ploeg langszij en zijn totaal op 16. De zoektocht naar de winnende treffer werd Rapide in de slotfase fataal. Carlo Cammilleri scoorde zijn zoveelste belangrijke doelpunt en Lovendegem kon juichen. Rapide heeft 1 punt achterstand op Terjoden, maar voelt de hete adem van SKDJ Lovendegem en Eendracht Aalter in de nek. Lovendegem en Aalter tellen nu beiden 32 punten. Aalter had de kans het blazoen op te smukken na de zware nederlaag van vorige week maar kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Kerksken.
Sparta Ursel pakte een onverwachte maar zeer gesmaakte driepunter bij Appelterre en volgt, net als Klauwaerts Kemzeke op 1 punt van Lovendegem en Aalter. Zes ploegen op amper 4 punten van elkaar, het wordt zeker nog dringen om de barrageplaats te ontlopen. En dan moeten we nog hopen dat de evolutie in Bevordering gunstig blijft verlopen.
 
Na FC Kerksken zit ook voor Eendracht Machelen de klus er mathematisch gezien op. Toch blijven beide ploegen zich als een duiveltje in een wijwatervat weren om het blazoen nog enigszins op te smukken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties