Analyse Enkel mirakel kan Gladbach nog redden

Philippe Crols
| 0 reacties
Enkel mirakel kan Gladbach nog redden
Foto: © SC

De eerste zekerheid over het seizoen 2006-2007 in de Bundesliga lijkt gekend te zijn. Borussia Mönchengladbach verloor afgelopen weekend opnieuw en staat met nog vijf speeldagen voor een haast onmogelijke opdracht. Bovenaan dan wonnen opnieuw alle vier de topteams hun wedstrijden.

Schalke 04 was de efficiëntie zelve in Mainz op zaterdag. De köningsblauen hadden de zaak na een halfuur al beslist. Draaischijf Lincoln deed voor het eerst in vijf wedstrijden weer mee en pikte ook meteen zijn doelpuntje mee. Mainz staat na drie verliespartijen opnieuw op een degradatieplaats. VFB Stuttgart blijft in het zog van leider Schalke, al hadden die schwaben zaterdag meer moeite met Hannover dan Schalke met Mainz. Thuisploeg Stuttgart maakte het zich onnodig moeilijk, maar won wel waardoor het op vier punten van Schalke blijft staan. Op zondag maakten ook Werder en Bayern geen fout. Bayern won in eigen huis van Leverkusen terwijl  Werder ervoor zorgde dat Dortmund zich zorgen moet blijven maken.

Onderaan deed HSV vrijdag al een goede zaak. Het won in blessuretijd van rode lantaarn Gladbach en bezegelde zo allicht ook het lot van de Borussen. Ook Frankfurt won een degradatietopper. Het ging met 2-4 winnen op het veld van Bielefeld dat net als Mainz en Gladbach op een degradatieplaat staat. Aachen moet ook stilaan terug beginnen uitkijken. Twee speeldagen geleden zag het er nog allemaal heel goed uit, maar twee verliespartijen later wordt het hen toch weer zeer warm onder de voeten. Dit maal werd er verloren van Nürnberg dat mooi in de subtop blijft meedraaien.

Hertha Berlijn is aan een zeer belangrijke nederlaag ontsnapt. De hoofdstedelingen keken lange tijd tegen een achterstand aan in Bochum en dat bracht hen virtueel in degradatiegevaar. In de tweede periode boog Hertha de situatie echter nog wel om en werd een blamage vermeden. Cottbus lijkt het behoud in de Bundesliga verzekerd te hebben. Het won in eigen huis van Wolfsburg en telt nu al acht punten meer dan de zestiende in de stand. Wolfsburg zweeft vijf punten boven die zestiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties