Feyenoord krijgt pak slaag

Jimmy Wouters

Feyenoord heeft na de bolwassing tegen Groningen (0-4) ook in Almelo een pak slaag gekregen. De Rotterdammers verloren zwaar met 1-4 en moeten de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-off om een Champions League ticket, zo aan Heerenveen laten.

Net als tegen Groningen begon Feyenoord bijzonder zwak aan de wedstrijd. Al in de openingsfase kreeg Heracles enkele uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar vooralsnog lukte het niet om tot een doelpunt te komen. Na 18 minuten spelen kwam Heracles dan via een treffer van Friend dan uiteindelijk wel verdiend op voorsprong. Heracles bleef vervolgens de betere ploeg, maar slaagde er niet meer in om de score uit te diepen.

Ook na de rust hing de 2-0 nadrukkelijk in de lucht, maar was het toch Feyenoord dat terug op gelijke hoogte kwam dankzij een kopbaldoelpunt van van Hooijdonk.

Toch gaf de gelijkmaker Feyenoord niet het nodige vertrouwen om verder te doen. Het was daarentegen Heracles dat terug het initiatief over nam. Na een defensieve blunder kon Tanghe alleen op doel afgaan en gunde vervolgens Glusevic het doelpunt.

Feyenoord kende vervolgens niet veel veerkracht al schoot van Hooijdonk nog tegen de paal. Na twee persoonlijke fouten kon Heracles via Snit en Friend de score verder uitdiepen en het mes nog wat dieper in de Feyenoordse wonde steken.