Analyse Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen - slot

Gentil Dossche
| 0 reacties
Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen - slot
Foto: © SC

KLIMMERS
Kampioen: Dat Eendracht Appelterre volgend seizoen in 4de klasse uitkomt, wisten we al van vorige week. Na een kort verblijf van slechts 1 seizoen in 1ste Provinciale hopen we dat de tabaksplanters op hun elan kunnen doorgaan en Oost-Vlaanderen naar behoren verdedigen in Bevordering.
 
2de stijger via Eindronde: De eerste speeldag van de eindronde zit er ondertussen op. FC Eeklo (winnaar van de 1ste periode) ontving thuis SK Berlare (3de periode) en speelde de puitenkloppers van het kastje naar de muur. Enkel een laat tegendoelpunt temperde nog even de vreugde van deze met 3-1 gewonnen wedstrijd. Eeklo neemt alleszins een flinke optie op een finaleplaats.
Hoewel ze zaterdag al in duel gingen met Olsa Brakel (2de in de eindstand) was het voor SKDJ Lovendegem (2de periode) toch nog even bang afwachten op de resultaten van 4de klasse. Olsa won enigszins gevleid met 1-2 bij Lovendegem en ook zij staan met één been in de finale, al weet je in voetbal nooit. Zondag aanstaande worden de terugwedstrijden betwist.
 
DALERS
Fc Kerksken, Eendracht Machelen en Klauwaerts Kemzeke zakken naar 2de Provinciale. Aangezien zowel Sint-Gillis-Waas (4de A) als Lebeke-Aalst (4de B) bij de 3 laatste van hun reeks eindigden zit ook voor Klauwaerts Kemzeke het seizoen er op. De 3 ploegen die in 2de Provinciale op de 2de plaats eindigen (Nevele, Bambrugge en HO Kalken) zien bijgevolg de eindronde aan hun neus voorbijgaan.
 
Besluit: Tot het laatste moment was het koffiedik kijken naar 4de klasse. Gelukkig voor onze Provincie viel het al bij al nog mee, zeker als je bedenkt dat wij vorig jaar 4 dalers kenden. Zoals enigszins kon worden verwacht viel het verdict uit in het nadeel van Sint-Gillis-Waas en Lebeke-Aalst. Evergem kon nog net uit de greep blijven van Lambusart-Fleurus. Scheidsrechter Keuleers legde de wedstrijd Wevelgem-Lambusart stil na 55 minuten, bij een 1-0 stand, toen hij door meerdere bezoekende spelers werd belaagd. Normalerwijze krijgt Lambusart hierdoor een 5-0 aan zijn broek en komt de ploeg in de Provinciale barrage terecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties