PSV zoekt het weer in Brazilië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
PSV zoekt het weer in Brazilië
Foto: © SC

PSV Eindhoven verliest volgend seizoen wellicht verdediger Alex en Phillip Cocu speelde anderhalve week geleden zijn laatste wedstrijd voor de landskampioen. De Eindhovenaren moeten dus op zoek naar versterking en die lijkt andermaal uit Brazilië te moeten komen. Drie spelers van Santos lijken in het vizier van PSV te zijn terechtgekomen: Cléber Santana, Claudio Maldonado en oude bekende Zé Roberto.

De kans is echter klein dat eventuele transfers van deze spelers op korte termijn zullen afgerond worden. Volgende week begint het Braziliaanse kampioenschap opnieuw en de Copa Libertadores is volop bezig. Luiz Antônio Ruas Capella, de technisch directeur van Santos, liet weten dat er veel clubs interesse hebben in hun spelers maar dat de zaken pas eind augustus zullen bekeken worden als de Copa Libertadores is afgelopen.

Van de drie spelers is Zé Roberto ongetwijfeld de bekendste. Hij speelde in het verleden al in Europa voor Real Madrid, Bayer Leverkusen en Bayern München. De 86-voudig international speelde vorig jaar nog mee op het WK in Duitsland. Hij is ondertussen wel al 32 jaar.

Maldonado is een 27-jarige Chileense middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij speelde al 36 keer voor de Chileense nationale ploeg en op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney veroverde hij de bronzen medaille met de Olympische ploeg.

Cléber Santana is een 25-jarige offensieve middenvelder die vorig seizoen in de Braziliaanse competitie elf keer tot scoren kon komen. Eén keer eerder speelde hij al in het buitenland, bij het Japanse Kashima Reysol, maar dat werd geen succes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties