Seizoen Vieira zit erop

Ruben Claesen
| 0 reacties
Seizoen Vieira zit erop
Foto: © SC

De Franse nationale ploeg zal voor haar twee kwalificatiewedstrijden begin juni tegen Oekraïne (2 juni) en Georgië (6 juni) geen beroep kunnen doen op haar aanvoerder, Patrick Vieira. De middenvelder van Italiaans kampioen Internazionale kampt met een blessure aan de rechterknie en moet enkele weken rusten.
 
Dat betekent dat hij de laatste twee wedstrijden in de Serie A ook moet missen. Niet echt een probleem, want Inter was toch al en tijdje kampioen, maar de Fransen balen wél. Zij spelen immers de topper tegen Oekraïne, de eerste uit groep B. Beide ploegen hebben evenveel punten (12) en evenveel matchen gespeeld (5).
 
Vieira liep de blessure op in de return van de bekerfinale tegen AS Roma. Daar kwam hij in contact met Rodrigo Taddei en moest zo na 26 minuten noodgedwongen naar de kant. Uit nader onderzoek bleek dat de mediale band aan de rechterknie zwaar verrokken is, net niet gescheurd. Vieira komt dus eigenlijk nog goed weg, maar Les Bleus en bondscoach Raymond Domenech hadden het toch liever anders gezien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties