Lens moet op zoek naar een nieuwe coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lens moet op zoek naar een nieuwe coach
Foto: © SC

RC Lens moet op zoek naar een nieuwe trainer. Francis Gillot heeft gisteren zijn ontslag aangeboden na een desastreus competitie-einde waarin de Noord-Franse club naast bijna alle prijzen greep. Afgelopen weekend faalde de club om een plaats in de Champions League-voorronde te bemachtigen en moest het finaal tevreden zijn met een ingangsbewijs voor de Intertoto-beker.

Lens moest op bezoek bij het al gedegradeerde ES Troyes en had genoeg aan een overwinning om naar de voorronde van het kampioenenbal te mogen. Het feestje ging niet door, meer nog, de club verloor kansloos met 3-0. Uiteindelijk eindigde Lens op een vijfde plaats in de Ligue 1 wat recht geeft op de zomerbeker. Een ontgoocheling want Lens stond lange tijd op een tweede plaats in het klassement na de ongenaakbare kampioen Olympique Lyon.

Gervais Martel, de voorzitter van Lens, heeft nog een poging gedaan om Gillot te overtuigen toch aan te blijven, maar dat haalde niets uit. Gillot was naar verluidt te ontgoocheld om aan te blijven als coach. Gillot, een voormalig jeugdtrainer, was sinds 2005 aan het werk in het Stade Félix Bollaert en vorig jaar loodste hij het team naar de vierde plaats in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties