Analyse Aachen: Bood meerwaarde, maar zakt wel

Philippe Crols
| 0 reacties
Aachen: Bood meerwaarde, maar zakt wel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alemannia Aachen was dit seizoen absoluut een meerwaarde in de Duitse Bundesliga. Na meer dan veertig jaar maakte het team eindelijk nog eens deel uit van de Bundesliga, maar het zou maar een kort verblijf worden. Ondanks dat Aachen op heel wat sympathie kon rekenen degradeerde het toch.

Het zag er niet echt goed uit in het begin voor Alemannia. In Leverkusen werd er zwaar verloren en thuis tegen Schalke werd duidelijk dat de aanval nog niet op Bundesliganiveau acteerde. Toen al vroegen de meeste mensen zich af of Aachen het wel zou redden. Geel-zwart antwoordde daarna echter op het veld. Het won op speeldag drie op bezoek bij Hannover. Daarna verliet trainer Hecking de ploeg om bij datzelfde Hannover aan de slag te gaan. Frontzeck moest Aachen in eerste zien te houden.

Dat leek ook te lukken, want Alemannia boekte een fraaie 9 op 12 in de eerste vier wedstrijden onder de nieuwe coach. Enkel bij Bayern werd er verloren, al was het nipt. De neo-eersteklasser had zijn draai gevonden en ontpopte zich min of meer tot een middenmotor.

Na de zege in Mainz, half oktober, werd er acht keer achtereenvolgens echter niet gewonnen. Aachen zakte zo weer weg naar de onderste regionen, maar sloot de heenronde toch nog met een goed gevoel af. Het won in de Duitse beker in eigen huis van Bayern met 4-2, meteen ook het hoogtepunt van het seizoen. Jan Schlaudraff was de man in vorm bij de nieuwkomer en versierde al meteen een transfer naar Bayern. Hij zou het seizoen wel volmaken bij Aachen.

Aachen begon aan de tweede ronde zoals de eerste. Niet echt goed dus. Tegen Leverkusen werd een 2-0-voorsprong uit handen gegeven en nadien werd er ook nog verloren van Schalke en Hannover. Tegen Gladbach zou slechts een punt gepakt worden. De eerste zege van de terugronde werd geboekt midden februari. Tegenstander was … jawel Bayern München. Toen er in maart een negen op negen werd behaald leek het behoud vrijwel zeker.

Toch liep het nog fout. Alemannia kon in zijn laatste acht wedstrijden geen enkele keer meer aan het langste eind trekken. Beslissende wedstrijden tegen Frankfurt (4-0-verlies) en Wolfsburg (2-0-voorsprong laten glippen: 2-2) werden niet gewonnen. Dat betekende meteen ook het einde van Alemannia in de eerste divisie.

Uitblinker: Reghecampf: De middenvelder speelde een heel seizoen lang op Bundesliganiveau. Iets wat niet gezegd kan worden van bijvoorbeeld Jan Schlaudraff. Reghecampf maakte vaak belangrijke doelpunten. In totaal zou hij er zeven maken. Niet genoeg dus om Aachen in de hoogste afdeling te houden.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties