Beloften veel te sterk voor Luxemburg

Kristof Blomme

De Belgische beloften hebben in een oefenpot Luxemburg vernederd met 8-0. De beloften bereiden zich voor op het EK in Nederland.

Op tien juni ontmoeten de jonge Duivels Portugal op het EK in Nederland. Ter voorbereiding van die partij werd geoefend tegen Portugal. Na tien minuten kwamen onze landgenoten op voorsprong. Maarten Martens, die van bondscoach Vandereycken de toestemming kreeg om aan te treden, deed de netten trillen. Halfweg de eerste periode verdubbelde Mirallas de voorsprong. Vlak voor het halfuur moest Stijn de Smet naar de kant. Hij werd vervangen door Tom de Sutter, zijn collega bij Cercle Brugge. Die liet meteen van zich spreken, want hij zorgde op het halfuur voor de derde treffer.

Ook in de tweede helft kwamen de Luxemburgers er niet aan te pas. Na tien minuten trapte Mirallas zijn tweede van de avond tegen de touwen, terwijl Gillet nog eens tien minuten later de 5-0 op het bord zette. Twintig minuten voor affluiten ontbond De Sutter nog eens zijn duivels. Hij scoorde twee keer in evenveel minuten. Uiteindelijk zette Haroun de 8-0 eindstand op het bord.

Opstelling: Cordier (46' Boeckx), Gillet, Ciman, Lombaerts (73' Buyssens), Pocognoli, Overmeire (51' Mulemo), De Mul (46' Haroun), Vanden Borre (73' Cordaro), Mirallas, Martens (46' Witsel), De Smet (26' De Sutter).